BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
HABER /  DÜNYA

Barcelona'da bir minibüs kalabalığın arasına daldı

İspanya'nın Barcelona kentinde bir minibüsün kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına dalması sonucu 13 kişinin öldüğü, 80 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Abone ol

İspanya’nın Barcelona şehrinde bir minibüs kalabalığın arasında daldı. İspanya'da Barcelona'nın ünlü caddesi La Rambla'da beyaz bir minibüsün kalabalığın arasına dalması sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiği, 10'u ağır 80 kişinin yaralandığı açıklandı.

Barcelona'da bir araç kalabalığın arasına daldı, yaralılar var. Silahlı 2 kişi bir restorana girdi. Bölge boşaltıldı. Polis kaçan sürücüyü arıyor. İspanya polisi terör saldırısı üzerinde duruyor.

YENİ SİLAH SESLERİ
Barcelona'daki terör saldırısının ardından, Cambrils kentinde çıkan çatışmada 4 şüpheli öldürüldü, bir şüpheli de yaralı olarak gözaltına alındı. Polis, öldürülen kişilerin Barcelona'daki saldırı ve Alcanar kentinde bir evde yaşanan patlamayla bağlantıları olduğu varsayımı üzerinde duruyor.

Barcelona polisi ve Katalan yönetimi resmi olarak, 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırının ardından Eupen Grubu, Barcelona Havalimanı'nda yapılan grevi erteledi.

TÜRK RESTORANINA GİRDİLER

Öte yandan Resmi Katalan televizyonu, ayrıca, silahlı birkaç kişinin Las Ramblas'taki Bar Luna de Estambul isimli bir Türk restoranına girdiğini ve kendilerini içeriye kapattıklarını aktardı. Restoran'ın ismi, Luna de İstanbul. Öte yandan polis "Restoranda rehine yok" açıklamasını yaptı.

2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İspanyol basını, 2 şüphelinin de yakalandığını duyurdu.

İspanyol basını: Polisle çatışan bir saldırgan öldürüldü. İspanyol Katalonya bölgesi polisi, Twitter'da bir adamı tutukladıklarını söyledi.

Barcelona polisi ve Katalan yönetimi resmi olarak, 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 15'inin durumu ağır. Saldırının ardından Eupen Grubu, Barcelona Havalimanı'nda yapılan grevi erteledi.

Katalonya İç İşleri bakanı Joaquim Forn, ölü sayısını 13 olarak duyurdu.

İŞTE O ŞÜPHELİ

İspanyol basını, 1 şüphelinin de yakalandığını duyurdu.

İspanya medyası Barcelona'daki saldırı ile ilgili Driss Oukabir isimli şüphelinin fotoğrafını paylaştı.

Barcelona polisinin çevredekileri bölgeden uzak durmaları konusunda uyardığı belirtildi. Polisin Las Ramblas bulvarı yakınlarındaki metro ve tren istasyonlarının kapatılmasını talep ettiği aktarıldı. 

Saldırganın kullandığı minibüs

İSPANYA BAŞBAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy yaptığı açıklamada “İlk önceliğimiz yaralıların durumu. Yaralılarla ilgili gerekli inceleme yapılacak. “ dedi. 

YÜZ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Temmuz 2016'dan bu yana Avrupa çapında bir dizi  saldırıda araç kullanıldı. Nice, Berlin, Londra ve Stockholm'de 100 kişinin ölümüne neden oldu.

İspanya'da meydana gelen en ölümcül saldırı, Mart 2004'te gerçekleşti. Teröristler Madrid banliyö istasyonuna bomba yerleştirdiler, 191 kişiyi öldürdüler ve 1800'den fazla kişi yaralandı.

AB BAKANI ÖMER ÇELİK: SALDIRIYI KINADI

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, "Barselona'daki terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Terör belası karşısında İspanya halkının ve hükümetinin her zaman yanındayız."

İşte Barcelona'yı kana bulayan terörist

Dışişleri Bakanlığı'ndan Barcelona açıklaması