BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Barbaros bandosundan Cape Town’da konser

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu bandosu, Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde konser verdi. Sağanak yağışa rağmen vatandaşlar, konsere büyük ...

Abone ol

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu bandosu, Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde konser verdi. Sağanak yağışa rağmen vatandaşlar, konsere büyük ilgi gösterdi.
Tarihi bir ziyarete imza atan Türk denizcilerinin Cape Town şehrindeki etkinlikleri devam ediyor. Ziyaret kapsamında Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Bandosu tarafından Waterfornt Amfi Tiyatrosu’nda konser verdi. Konser sırasında başlayan sağanak yağışa rağmen Afrikalılar ve turistler, konsere büyük ilgi gösterdi. Ellerinde Türk barakları ile askerlerin konserini izleyen turistler ve Afrikalılar, konser sonunda bando takımını alkışladı.
Konsere, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Birliği Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, TCG Oruçreis Komutanı Albay Yüksel Can, TCG Gediz Komutanı Yarbay Altan Altınkaya da katıldı.

ZİYARETE AÇILDI
148 yıl aradan sonra Güney Afrika’nın Cape Town şehrine gelen Türkiye’nin ilk milli gemisi olma özelliğini taşıyan TCG Heybeliada ve diğer Türk gemileri halkın ziyaretine açıldı. Halkın büyük beğenisini kazanan Heybeliada ve diğer gemiler Güney Afrika’da yaşayan Türk vatandaşlarının da göğsünü kabarttı. Gemileri ziyaret eden öğrencilere askerler tarafından çeşitli hediyeler verildi. Gemilerin limana yanaşması tatilciler tarafında büyük ilgi ile izlenirken, bazı yabancı turistler tarihi ziyarete eşlik eden gemilerin fotoğrafını çekti.
Gemilerin Water Front limanına yanaşmasının ardından halkın ziyaretine açıldı. Yoğun ilgi gören gemiler arasındaki ve Türkiye’nin ilk milli gemisi TCG Heybeliada’ya olan ilgi ise dikkatlerden kaçmadı. Yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği Heybeliada’nın Cape Town şehrine gelmesi Güney Afrika’da yaşayan Türk vatandaşlarında göğsünü kabarttı. Yoğun ilgi gören ziyaret sırasında Güney Afrikalı öğrencilerde bu tarihi ziyareti kaçırmadı. İlkkez gördükleri Türk gemilerini ziyarete gelen öğrencilere bahriyeliler tarafından çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği gemi ziyareti sırasında, bazı öğrenciler askerler ile birlikte fotoğraf çektirdi.

“TÜRK GEMİLERİNİN BURAYA GELMESİ BÜYÜK ONUR”
148 yıl aradan sonra Güney Afrika’ya gelen Barbaros Türk Deniz Görevi Grubu gemilerini limanda ziyarete gelen ve Güney Afrika’da yaşayan Türk vatandaşı Ali Fuat Müderrisoğlu, Türk gemilerinin Güney Afrika’nı Cape Town şehrine gelmesinin büyük onur olduğunu belirterek, gurur duyduklarını söyledi. 6 yıldır Cape Town şehrinde yaşadığını dile getiren Müderrisoğlu, ortakları ile birlikte burada restoran işlettiklerini ifade etti. Türk gemilerini görmekten dolayı çok sevinçli ve gururlu olduğunu vurgulayan Ayla Müderrisoğlu ise, Türk gemilerini her zaman Güney Afrika’da görmek istediklerini kaydetti. Kensini Türkiye’de zannettiğini sözlerine ekleyen bayan Müderrisoğlu, gemilerin buraya gelmesinin kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirtti.

“BİZİM İÇİN TARİHİ BİR OLAY”
Cape Town Üniversitesi’nde tarihçi olan Harem Gençoğlu ise 148 yıl sonra Güney Afrika ziyaretinin kendileri için tarihi bir olay olduğunu belirterek, “Güney Afrika kara sularında Türk gemilerinin dolaşması bizi çok gururlandırdı” dedi. Üniversitede öğretim üyesi olan Adidi de, kendisi için bir deneyim olduğunu ifade ederek, “Gemiye geldiğim için çok mutluyum. Türk gemilerinin tarihte ikinci kez gelmeleri çok iyi. Gemideki Türk misafirperverliği çok güzeldi. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“RESEPSİYON VERİLECEK”
Bugünde ziyaretçilere açılacak gemilerde akşam saatlerinde Barbaros Türk Deniz Görev Grubu tarafından resepsiyon verilecek. Resepsiyona Güney Afrika’da yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.
(İHA)