BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Bankaların yeni tuzağı çıldırttı

Bankaların kredi kartı aidatından bezen tüketicilere yeni oyunu kart sahiplerini deliye çevirdi

Abone ol

Kart aidatını nedeni ile kartını iptal ettiren tüketicileri banka arayarak “Kartınızı tekrar açtırın kart aidatı almayalım” dediler. Asıl şikayet ise kart başvurusu yaptıktan sonra bankalardan gelen ekstre ile ortaya çıktı.

Kredi kartlarından vazgeçen tüketicilerin de bankalarla arası açıldı. Kredi kartı yıllık kart aidatı nedeni ile müşterisi oldukları bankalara ait kartlarını kullanmak istemeyen tüketicilere bankalar önce “kartınızı iptal edelim” sonra “kartınızı açtırın aidat almayacağız” dediler. Şikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre ise asıl şikayet bundan sonra başladı. Bankalar sözünde durmadı yine tüketici mağdur oldu.

İşte tüketicinin başına gelenler;

KARTI İPTAL ETTİREN DE ŞİKAYETÇİ

“Kredi kartı borcumu düzenli olarak ödüyordum ancak kredi kartını kapattım. Kartı kapattıktan sonra bankadan defalarca kez arandım. Kartı iptal etmeyelim kartı açalım içerisine para puan yükleyelim dediler ben kabul etmedim iptali sağlandı Daha sonra kartınızı iptal edelim sonra tekrar kart başvurusunda bulunun yeni kartınızdan kart aidatı almayacağız dediler. Neyse ben karta ihtiyaç duyduğum için bankadan kredi kartı çıkartmaya karar verdim ve internet üzerinden kart başvurusu yaptım. Daha sonra gelen ekstrede kart aidatının yansıtıldığını gördüm. Müşteri hizmetlerini aradım ve kart aidatı alınıp alınmayacağını sorduğumda üzerine basa basa telefondaki görevli kart aidatı alınacağını söyledi bende Yargıtay’ın vermiş olduğu kararını hatırlattım ancak görevli bana alınmasında kanunen sakınca yok dedi. Ben bunun üzerine o halde istemiyorum kart aidatı alacaksanız kartı istemiyorum diyerek iptal ettirdim. Bankaların tüketiciye oynadığı oyunda sınır yok.”