BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  EKONOMİ

Bankaların bu yalanına inanmayın!

Bankaların uzattığı formlar başınıza bela olabilir. Sizde bu oyuna gelmek istemiyorsanız...

Abone ol

Bankaların “adres güncellemesi” yalanına inanmayın. Gelen şikayetlere göre; bankalar, müşterilerine adres güncellemesi yapıyoruz diyerek imzalattıkları formlar ile adlarına habersiz hesap açıyor, kredi kartı çıkarıyor hatta haberiniz olmadan sizi sigortalıyor.

Bankaların uzattığı formları dikkatlice okumadan imzalamayın. Tüketicilerin Şikayetvar.com’a gönderdiği şikayetlere göre, bankalar adres güncellemesi yapmamız gerekiyor diyerek müşterilerini bankaların şubelerine çağırıyor ve bir kağıt imzalatıyorlar.

Bankaların bu yalanına inanan ve kendilerine uzatılan formları imzalayan tüketiciler kapılarına gelen kredi kartları ya da yıllar sonra çıkarılan borç ile kandırıldıklarının farkına varıyorlar.

İşte banka mağdurlarının başına gelenler;

GÜNCELLEME İÇİN GİTTİ KREDİ ÇIKTI

“Banka şubesinden telefon ile aranıp banka şubesine gelmemi daha önce çektiğim konut kredisinden dolayı yeni sözleşme yaptıklarını ve yeni bir sözleşmeye imza atmam gerektiğini söylediler. Ben de bankaya gittim sayın yetkili bana ‘Her yıl adres güncellemesi yapıyoruz 2 yıldır unutmuşuz şu sözleşmelere imza at’ dedi. Ben de imza attım. Meğerse yeni sözleşme adı altında bana hesap limiti, banka hesabı ve kredi kartı çıkartmışlar. 2 hafta sonra kuryeyle eve gönderilen kartı almadım kapıda imzalatılmak istenen sözleşmeye imza atmadım. Ben konut kredisinin yeni sözleşmesi için çağrılıyorum adres güncelleme için imza atıyorum karşıma banka hesabı, kredi kartı ve ek hesap çıkıyor.”

ADRESİNİZİN YAZILI OLDUĞU KAĞIDA İMZA ATMAYIN

“Geçtiğimiz hafta mevduat hesabım bulunun garanti şubesine para çekmek için gittim. Veznedeki bayan kredi kartı isteyip istemediğimi sordu bende başka bankadan kartım var, o yüzden istemediğimi söyledim.Daha sonra adres güncellemesi yapmam lazım deyip adresimin yazılı olduğu bir kağıda imza attırdı. Bankadan çıktığımda bankadan mesaj geldi kredi kartı talebiniz işleme alınmıştır diye, sonra bankaya geri döndüm .Böyle bir talep de bulunmadığımı söylediğimde orada ki bayan kartınız gelince müşteri temsilcisini arayarak iptal ettirebilirsiniz diye bir açıklama yaptı. Bugün kart elime geldi ve ben bunun kapatılmasını istiyorum.”

ADRES İÇİN GİTTİ SİGORTALANDI

“Bankaya adres güncelleme maksatlı olarak gittim ve bireysel bankacılık personeline işlemimi anlattım. Personel adresimi güncellediğini söyledi ve adres güncelleme formu diye birkaç forma imza attırdı. Tesadüf eseri dün bankanın başka bir şubesine gittiğimde öğrendim ki o gün imza attıklarım adres beyan formu değil bireysel ferdi kaza sigortasıymış ve o aydan beri her ay kredi kartımdan 10 TL kesinti yapılıyormuş. Oradaki banka personeli resmen haksız ve yetkisiz işlem yapmıştır.”