BIST 10.248
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.399,96
HABER /  DÜNYA

Ban Ki-Moon’un Mısır endişesi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Mısır’da yaşanan olaylar nedeniyle endişe duyduğunu dile getirdi. <br/>BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, New Y...

Abone ol

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Mısır’da yaşanan olaylar nedeniyle endişe duyduğunu dile getirdi.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, New York’taki BM Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Mısır’da yaşanan olaylar nedeniyle endişe duyduğunu ifade eden Ki-Moon, ülkeye yayılan şiddetli protestolar ve aşırı güç kullanımının da kendisini kaygılandırdığını belirtti. “Kiliseler, hastaneler ve diğer kamusal tesislere yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum. Sivilleri hedef almanın veya Mısır’ın geleceği için önemli olan altyapı ve mülkleri tahrip etmenin hiçbir gerekçesi olamaz. Sivillerin hayatını kaybetmelerinin engellenmesi en büyük öncelik olmalıdır” ifadelerini kullanan BM Genel Sekreteri, bütün Mısırlılara itidal ve bütün farklılıkları barışçıl şekilde çözme çağrısında bulundu.
Mısır toplumunda yaşanan keskin kutuplaşma nedeniyle Mısırlı yetkililerin ve siyasi liderlerin mevcut şiddeti sonlandırmada ortak sorumluluk taşıdığını söyleyen Ban Ki-Moon, yetkililerin ve siyasi liderlerin şiddeti kontrol altına almak ve siyasal süreci yeniden rayına oturtmak için hiçbir çabadan kaçınmamaları gerektiğini vurguladı. Birleşmiş Milletler’in ülkedeki krizin çözülmesi yolunda bütün Mısırlıları desteklemeye hazır olduğunu belirten Ki-Moon, Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeff Feltman’ın yarından itibaren Kahire’de geniş çaplı görüşmeler gerçekleştireceğini söyledi. Ban Ki-Moon, bu görüşmelerin Mısır’da barışın sağlanması için BM’nin en iyi şekilde nasıl destek verebileceği üzerine odaklanacağını kaydetti.