BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.431,28
HABER /  DÜNYA

BAN KI MOON’DAN DEMOKRATİK SURİYE ÇAĞRISI

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Suriye’deki durum ne kadar kötü gözükürse gözüksün, politik bir çözüme ulaşmanın mümkün olabileceğini söyled...

Abone ol

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Suriye’deki durum ne kadar kötü gözükürse gözüksün, politik bir çözüme ulaşmanın mümkün olabileceğini söyledi.
Ban Ki Moon, BM Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, küresel sorunlara değindi. Suriye’deki durumun gün geçtikçe kötüye gittiğini fakat buna rağmen bu soruna politik bir çözüm bulunabileceğini ifade eden Ban, “Suriye’deki katliam yalnızca böyle durdurulabilir ve demokratik bir Suriye ancak bu şekilde elde edilebilir” diyerek, Birleşmiş Milletler’in bu yönde adım atmayı sürdüreceğini kaydetti.
BM Genel Sekreteri ayrıca, Suriye hükümetinin, BM’nin oluşturduğu uzman ekibine, ülkede kimyasal silahların kullanıldığı iddialarını araştırma izni vermesi çağrısında bulundu. Ekibin 1 haftadır Kıbrıs’ta bekletildiğini dile getiren Ban, Suriye hükümetinden izin alınır alınmaz araştırma çalışmalarının başlatılacağını söyledi.
BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin istifa edip etmediğine ilişkin bir soruyu da yanıtlayan BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, öğleden sonra kendisiyle görüşeceklerini belirterek, “Bu konuda onaylayabileceğim bir şey yok. Elime böyle bir talep geçmedi” dedi.
Kore Yarımadası’ndaki gelişmelere de değinen Ban Ki Moon, bu gelişmelerin, Kuzey Kore’nin nükleer bir devlet olarak kabul edilmeyeceğine dair uluslararası fikir birliğini daha da güçlendirdiğini dile getirdi. Moon, “Kuzey Kore yönetimine, izledikleri yoldan vazgeçmeleri ve uzlaşma masasına oturmaları çağrısında bulunuyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)