BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,95
HABER /  GÜNCEL

Balyoz sanıkları beraatlerini istedi

Balyoz Davası’nda aldıkları mahkumiyet kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından 88 sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada...

Abone ol

Balyoz Davası’nda aldıkları mahkumiyet kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından 88 sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunma yapan sanıklar, kendilerine yönelik suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti.
Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesiyle görevli özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından, Balyoz davasında aldıkları mahkumiyet kararı Yargıtay tarafından bozulan 88 sanığın dosyası Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti. 88 sanığın yargılanmasına Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce bugün başlandı. Yargılamalar, Anadolu Adalet Sarayı’ndaki 450 kişilik konferans salonunda yapıldı. İzleyiciler ve basın mensupları için balkon bölümünde yer ayrılırken, alt bölümde ise avukatlar, sanıklar ve müdahiller bulundu. Duruşmada sanıkların kimlik ve adres tespiti yapıldı. Mahkeme hakimi iddianameyi okuyarak sanıkların neyle suçlandıklarını hatırlattı.
Mahkeme hakimi, duruşmanın CMK 219/1 maddesi uyarınca ses ve görüntü bilişim sistemi ile kayıt altına alınması için karar verip, tutanağa geçirdi. Savunmalar esnasında ses ve görüntü sisteminde çıkan teknik sorunlar duruşmanın yavaş ilerlemesine neden oldu. Duruşmada ses ve görüntü sisteminin aktif hale getirilmesinin ardından sanıkların savunmalarına geçildi. Sanıklar kendilerine yönelik suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti.
Öte yandan, sanıklar Yargıtay tarafından bozulan mahkumiyet kararının gerekçeli kararını ise kabul etmediklerini ifade etti. Muvazzaf ve emekli askerlerin ağırlıklı olduğu duruşmada sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından duruşmaya bir saat ara verildi.
(İHA)