BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.398,66
HABER /  GÜNCEL

Balyoz Darbesini siz mi önlediniz?

Balyoz davasının sanık avukatları, davada tanık olarak dinlenecek Özkök, Yalman ve yeni bilirkişiler için 100’den fazla soru hazırladı.

Abone ol

Balyoz Davası avukatları, 3 ve 10 Kasım tarihinde görülecek duruşmalarda tanık sıfatıyla ifade verecek olan eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Aytaç Yalman Yalman’a ve davaya yeni atanması beklenen bilirkişilere sorulmak üzere 100’e yakın soru hazırladı.

YENİ BİLİRKİŞİ HEYETİ KURULSUN

'nin özel haberine göre avukatlar mahkemeden TÜBİTAK yerine İTÜ, YTÜ, Boğaziçi Üniversitesi’nden bir heyetin dijital verileri incelemesini isteyecek.

Avukatlar, bilirkişilere Taraf yazarı Mehmet Baransu’nun savcı Zekeriya Öz’e teslim ettiği 19 CD’den 11 ve 17 numaralı iki CD, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda el konulan 5 No’lu Hard Disk, 1 No’lu CD ile sanık Hakan Büyük’ün Eskişehir’deki evinde ele geçtiği öne sürülen flashdiskle ilgili dijital çelişkileri soracak.

Sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz, "TÜBİTAK raporunun aksine 11 ve 17 No’lu CD’lerin 2003’te oluşturmuş olamayacağına dair üniversiteler ve yurtdışındaki kuruluşların bulgulara ulaştığını belirterek, Buna rağmen mahkeme taleplerimizi reddetmişti” dedi.

YANIT BEKLEYEN SORULARDAN YEDİSİ

Avukatların sorularından bazıları şöyle:
- ‘Balyoz Harekat Planı’ ismini basın haricinde daha önce duydunuz mu?
- İddianamede planı sizin önlediğiniz yazmaktadır. Böyle bir olay gelişmiş midir?
- Planının bazı subayların görevden alınmasıyla önlendiği öne sürülmektedir. Böyle bir işlem gerçekleştirdiniz mi?
- Balyoz Harekat Planı ve eklerinin sahte olduğuna ilişkin kamuoyunda yer alan değerlendirmelere ilişkin görüşünüz nedir?
- Emriniz altındaki subaylarca bir darbenin planlandığına ilişkin size bilgi ulaştı mı?
- 2003’teki seminerde Genelkurmay ve KKK gözlemcileri darbe planının tartışıldığına ilişkin rapor sundu mu?
- Genelkurmay Başkanlığı’nız döneminde sanıklar hakkında herhangi soruşturma başlattınız mı?