BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
GÜNCEL

Balıkesir'de tanzim satış noktası açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk tanzim satış noktası merkez Karesi ilçesinde bulunan Toplu Taşıma Merkezi'nde açıldı. Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 ayrı noktada tanzim çadırı kuruldu.

Enflasyonla Topyekûn Mücadele programı kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, merkez Karesi ilçesindeki Toplu Taşıma Merkezi'nde tanzim satış noktası kurdu. 

Tanzimde kilo olarak patates 2, soğan 2, domates 3, marul 2, beyaz lahana 4, kırmızı lahana 3, karnabahar 3,5 TL'den satışa sunuldu. Sabah saat 10.00- 19.00 arası açık kalacak tanzim satış noktasının açılış törenine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, halkın ucuz sebze ve meyveye ulaşmasını istediklerini söyledi.

'VATANDAŞ MAĞDUR OLMASIN DİYE': Başkan Zekai Kafaoğlu, "Hepinizin bildiği gibi Türkiye gündeminde özellikle tarım ürünlerinde, sebzede ciddi bir spekülasyon oluştu. Yüksek fiyatlar oluştu. Vatandaşımız mağdur olmasın diye Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bütün Türkiye'de önce büyük şehirlerde, İstanbul ve Ankara'da başladı. Peyderpey diğer illere yayılıyor. Vatandaşımıza ucuz sebze yedirmek için gayret sarf ediyoruz. Bununla ilgili olarak Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız ve Büyükşehir Belediyesine bağlı olan BATAŞ şirketi ile bu organizasyonu yapıyoruz. Ürünleri Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla alıyoruz. Özellikle Balıkesirli üreticileri mağdur etmemek için Balıkesir'de üretilen marul, karnabahar, kelemi (lahana) de Balıkesirli üreticilerden alarak, vatandaşlarımıza doğrudan ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu şekilde fiyatlarda bir denge oluşsun, vatandaş mağdur olmasın diye ciddi gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kafaoğlu, talep olması halinde ilçeler dahil farklı noktalarda tanzim noktası açmaya devam edeceklerini belirtti.

BURSA'DA DA TANZİM SATIŞI BAŞLADI: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü Bursa mitinginde, “Pazardaki fiyatlar için gerekirse ayar çekeceğiz. Belediyelerimiz vasıtasıyla tanzim satış yapacağız. Bursa'da da 3 ayrı noktada tanzim satış merkezi açılacak" açıklamasının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 ayrı noktada tanzim çadırı kuruldu. Arabayatağı, Emek ve Dikkaldırım mahallelerine kurulan, patates, soğan, biber, patlıcan, domates gibi sebzelerin satıldığı tanzim çadırınlarına vatandaşlar ilgi gösterdi.

Tanzim çadırlarında patlıcan 4,50, biber 6, domates 3, soğan 2 ve patates 2 liradan satışa sunuldu. Enflasyonla topyekün mücadele programı kapsamında hayata geçirilen uygulamadan vatandaşların memnun olduğu gözlendi.

Vatandaşlar tanzim satış noktalarındaki sebze fiyatlarının pazar fiyatlarının çok altında olduğunu söyledi. Alışveriş için gelen Mustafa Durmuş, "Devamını bekliyoruz. Biraz daha büyütülürse, daha da iyi olacak. Pazarın yarısı fiyatında çoğu şeyler. 30- 40 liraya aldığımız mazlemeleri pazarda 70 liraya alıyoruz” dedi. 

Fecriye Acar ise, "Böyle bir imkan sağlandığı için teşekkür ederiz. Aldıklarım için 36 lira ödedim. Pazardan alsam belki 70 lira ödeyecektim. Pazarda her şey pahalı” ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle