BIST 10.215
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.381,71
HABER /  DÜNYA

Balbay’ı ilk tebrik eden Cemil Çiçek oldu

Ergenekon Davası kapsamında 4 yıl 277 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Mustafa Balbay, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekili yemin...

Abone ol

Ergenekon Davası kapsamında 4 yıl 277 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Mustafa Balbay, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekili yeminini etti.
TBMM’de ilk olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret eden Mustafa Balbay, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Genel Kurul Salonu’na CHP’li milletvekillerinin alkışları arsında girdi. Mustafa Balbay’ın yemin törenini izlemek üzere eşi, çocukları, kayınvalidesi ve kayınpederi Genel Kurul Salonu’na gelirken, BDP’li ve MHP’li bazı milletvekilleri de Balbay’ı tebrik etti.

"İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NE DENK GELMESİ ÖNEMLİ"
TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığında açılan oturumda Çiçek, Mustafa Balbay’ı yemin etmek üzere kürsüye davet etti. Alkışlar arasında kürsüye gelen Balbay, yemin etti. Yemin ettikten sonra yerine geçen Balbay’ı, bazı AK Parti’li milletvekilleri tebrik etti. Çemil Çiçek, “Hayırlı ve uğurlu olsun. Tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Yemininizin 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ne denk gelmesini anlamlı buluyorum. İster milletvekili ister sade vatandaş olsun, uzun tutukluluk veya başka sebeplerle hak ihlallerine maruz kalmış olanların bir an önce haklarına ve özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyorum” dedi.
Gündem dışı söz alan Hasip Kaplan ise, CHP’li milletvekillerinin Balbay’ı tebrik etmesinden dolayı konuşma yapamayınca Başkan Cemil Çiçek, milletvekillerini uyardı. Tebrikleri bekleyebileceğini söyleyen Kaplan, kürsünün arkasında bulunan merdivenlere oturarak beklemeye başladı. Hasip Kaplan’ın merdivenlere oturması gülüşmelere neden olurken, Kaplan, kısa süre oturduktan sonra konuşmasına devam etti.
(İHA)