BIST 10.256
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,42
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Balbay ve Haberal’a mektup var!

CHP Kadın Kolları, Silivri Cezaevi’nde bulunan milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’a destek için eylem yaptı

Abone ol

CHP Kadın Kolları, Silivri Cezaevi’nde bulunan milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’a destek için tüm Türkiye çapında aynı anda eylem düzenledi.

CHP’li kadınlar bulundukları il ve ilçelerdeki postanelerden, 8 Ağustos Pazartesi günü duruşmaları görülecek olan iki milletvekiline destek mektupları ve kartpostallar gönderdi. CHP İstanbul İl Kadın Kolları da saat 16.00’da Galatasaray Postanesi önünde toplanarak, Mehmet Haberal ve aynı zamanda 8 Ağustos’ta doğum gününü kutlayacak olan Mustafa Balbay’a destek mektupları ve kartpostallar yolladı. CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Fevziye Pehlivan’la birlikte Galatasaray Postanesi önünde toplanan kadınlar, halkın iradesiyle seçilen ve Meclis’te olması gereken milletvekillerinin tutukluluk hallerinin devamını protesto etti. Pehlivan eylemde, CHP’li kadınlar adına her iki milletvekili için ayrı ayrı hazırladığı mektupları kamuoyuyla paylaştı.

EYLEMLER SÜRECEK

Eyleme CHP İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahri Şahin de katılarak, kadınlara destek verdi. Şahin burada yaptığı açıklamada, “Halkın iradesiyle seçilen milletvekillerinin yeri cezaevi değil, halkın meclisi olan TBMM’dir. İki milletvekilimizin de tutukluluk hallerinin sürmesini protesto ediyoruz. Milletvekillerimizi Meclis’e gönderene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” dedi. İstanbul İl Başkanı Şahin, pazartesi günü İstanbul İl Örgütü’nün diğer il örgütleriyle birlikte Silivri’de olacağını, Mustafa Balbay’ın doğum gününü kutlayarak, tutuklu iki milletvekiline destek vereceğini de söyledi. Açıklamaların ardından kadınlar, hazırladıkları mektupları postaya verdi.