BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakırköy'den Bosna-Hersek'e yardım TIR'ı

Yardım tırı Bakırköy Cumhuriyet(Özgürlük) Meydanı’nda, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve yurttaşlar tarafından uğurlandı.

Abone ol

Bosna-Hersek’te meydana gelen sel felaketinden sonra Bakırköy Belediyesi tarafından toplanan yardım malzemelerini taşıyan yardım tırı Bosna-Hersek’e hareket etti.

Yardım TIR'ı Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı’nda, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve yurttaşlar tarafından uğurlandı.

Yardım tırının hareketinden önce bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu , Bosna-Hersek ile tarihi ve kültürel bir bağın olduğunu dile getirerek sözlerine başlayarak,Fakat yaşanan bu dram karşısında da orada yaşayan kardeşlerimizle omuz omuza olma gibi bir görevimiz de var. Bosna-Hersek ile yaptığımız görüşmeler neticesinde felaketzedelerin en fazla ihtiyaç duyduğu temizlik malzemesi, battaniye ve gıda maddelerini bugün Bakırköy’den hareket eden yardım tırıyla yolluyoruz. Yapılan yardımın yaklaşık maddi değeri yarım milyon liradır. Bosna-Hersek’teki duygudaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ayrıca hafta sonu da Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy İlçe örgütüyle yaptıkları bir organizasyonla Soma’ya da oyuncak, kitap-defter, yiyecek yardımı yapacaklarını da sözlerine ekledi.”Bosna-Hersek ile aramızda tarihi ve kültürel bir bağ var. Bosna-Hersek’te sonucunda ciddi can ve mal kayıplarının yaşandığı sel felaketine gerçekten çok üzüldük.


bosnaya-yardim-tiri-2.jpg