BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
HABER /  GÜNCEL

Bakanlıktan Mehdi Eker'in ismi silindi!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bugünlerde eski Bakan Mehdi Eker'in adının yazdığı tabelanın yeni yönetim tarafından indirilmesini konuşuyor. İddialara göre Eker'in hem projeleri hem de ismi birer birer siliniyor.

Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda eski Bakan Mehdi Eker'in bakanlık ek binasındaki tabelasının indirildiği iddia edildi. Bakanlıkta yeni bir tartışmanın fitili ateşlenirken, indirilen tabelayla birlikte Eker'in bakanlıktaki izleri birer birer silindiği belirtildi.

Türkiye'nin en uzun görev süresinden birine sahip olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ait ek binada bulunan ve isminin yer aldığı tabela indirildi.

TABELA BİR GECEDE YOK OLDU

Eker'in isminin yer aldığı tabelanın indirilmesi, bakanlık koridorlarında yeni bir tartışma daha yarattı. İddialara göre yeni yönetim Eker'in bakanlığı döneminde başlatılan projeleri birer birer askıya aldı. Yine aynı iddialara göre bakanlıkta görev alan ve yeni atanan bazı üst düzey isimler, Eker'in adının yer aldığı bazı düzenlemeleri ise tamamen ortadan kaldırdı.

EKER DÖNEMİNDE YAPILMIŞTI

Bakanlıkta Eker'e yönelik son adım ise 2014 yılında tadilatı tamamlanan ek hizmet binasındaki tabelanın kaldırılması oldu. İddialara göre mesai bitiminden sonra görevliler, binanın Mehdi Eker döneminde yapıldığına dair bina girişindeki tabelayı kaldırdı. Bina Mehdi Eker tarafından yenilenerek hizmete açılmıştı. açılmıştı. Mevcut binada 169 oda, 4 toplantı odası, 11 arşiv depo alanı bulunuyor.