BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

BAKANLIK İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞ BİRLİĞİ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, “Bakanlığımız ile üniversite arasında bilimsel araştırmalara yönelik proje çalışmala...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, “Bakanlığımız ile üniversite arasında bilimsel araştırmalara yönelik proje çalışmaları ve veri paylaşımı, üniversitenin lisansüstü öğrencilerinin tezlerini bakanlık ile işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmaların yapılması amaçlanıyor” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Bilkent Üniversitesi arasında ‘Bilimsel Araştırma ve Çalışmalar Yapılmasına Dair İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Bilkent Üniversitesi Mithat Çoruh Konferans Salonu’nda imzalanan protokol, Bakanlık Müsteşarı Ziya Altunyaldız ile Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar arasında gerçekleştirildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Altunyaldız, yapılan işbirliği ile bilgi işçilerinin sayısını ve niteliğini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Protokolle, amaçlanan çalışmaları anlatan Altunyaldız, “Bakanlığımıza bağlı ticaret ve gümrük birimlerindeki mevcut araştırma altyapısı ve analiz kapasitesini güçlendirmeyi, kurumsal yapıda ve yönetimde mükemmeliyetin sağlanması amacıyla, araştırma, geliştirme ve yenilikçilik yaklaşımını kurum kültürümüzün ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi, yenilikçi çözümler üreten esnek bir yapıyla, fırsatları ortaya çıkarıcı ve sorunları giderici çalışmalara ağırlık vermeyi ve aynı zamanda envanterimizdeki muazzam veri setlerini uygun şekillerde akademik dünya ile belli amaçlar çerçevesinde paylaşarak temel sorun ve dönüşüm alanlarına yönelik kapsamlı araştırmalar yaparak gümrük ve ticaret politikalarının oluşturulmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Üniversite ve kamu işbirliği ile yapılacak çalışmaların üniversitelerde yeşeren bilgilerin, toplumsal hayatta değere, üretime ve zenginliğe dönüşmesine imkan vereceğini ifade eden Altunyaldız, Bilkent Üniversitesi ile Bakanlık arasında sadece genel araştırma alanında değil aynı zamanda bilgi transferi ve eğitim projeleri anlamında da işbirliği yaptıkları belirterek konuşmasına şöyle devam etti:
“Bakanlığımız ile üniversite arasında bilimsel araştırmalara yönelik proje çalışmaları ve veri paylaşımı, üniversite’nin lisansüstü öğrencilerinin tezlerini bakanlık ile işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmalar, Bakanlığımızın personelinin mesleki yeterlilik tezlerinin üniversite ile işbirliği içinde yapmalarına yönelik çalışmalar, Bakanlığımız personelinin formasyonuna uygun şekilde üniversite ile işbirliği içinde lisansüstü eğitim programlarının düzenlenmesine yönelik çalışmalar, Bakanlığımız ile üniversite arasında karşılıklı eğitim, seminer, konferans, çalıştay, tanıtım ve benzeri etkinliklere yönelik çalışmalar ile bu çalışmaların fonksiyonel bir şekilde sürdürülebileceği işbirliği mekanizmalarının tesis edilmesi ve sonuçlarının hem Bakanlık uygulamaların da hem de paydaşlarımızın uygulamalarında değerlendirilmesi amaçlanıyor.”
Konuşmaların ardından taraflar arasında işbirliği protokolü imzalandı.