BIST 9.002
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,84
HABER /  GÜNCEL

Bakanlık duyurdu bin 500 kişi alınacak işte o tarih

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bin 500 sözleşmeli personel alımı için Haziran'da ilana çıkacak.

Abone ol

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı için harekete geçti. Alımlar ne zaman gerçekleştirilecek, başvuru şartları neler?

 Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, gayrimenkul ve buna dayalı işlemlerde çok sayıda vatandaşla irtibat halinde bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, personel ihtiyacının karşılanması, tapu ve kadastro hizmetlerinin aksamadan ve kanunların öngördüğü çerçevede yürütülebilmesi için sözleşmeli personel istihdam etmek üzere harekete geçti.

Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşmesi'nin 6. bölümünün ilgili maddesindeki "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün personel ihtiyacının döner sermaye bütçesinden karşılanmasına yönelik çalışma yapılacaktır." hükmü üzerine Genel Müdürlük bin 500 sözleşmeli personel ihtiyacı olduğunu belirledi.

Buna yönelik personel talebi, 19 Ocak 2016'da bir yazı ile Maliye Bakanlığına ve Devlet Personel Başkanlığına iletildi. Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının onayı üzerine ise Genel Müdürlük bünyesinde görevlendirilmek üzere 813'ü tekniker, 487'si büro personeli ve 200'ü ise arşiv uzmanı olmak üzere toplam bin 500 sözleşmeli personelin istihdamı kararlaştırıldı.

ALIMLAR NE ZAMAN?

Haziran ayı içerisinde ilana çıkmasının ardından ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yapılmak kaydıyla yaklaşık 45 gün içerisinde alımların gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Söz konusu kadrolara sadece Tapu Kadastro, Harita Kadastro ön lisans, Tapu ve Kadastro Yüksek Okulu lisans, Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümlerinden mezun olanlar başvurabilecek.