BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Bakanın kuşkuları nereye varır?

Devlet Bakanı Şahin Türk İntikam Tugayı ile ilgili çok ciddi kuşkulara sahibim dedi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Diyarbakır'da 10 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamanın ardından Türk İntikam Tugayı ile ilgili internet sitelerine yansıyan bilgilerin doğruluğu konusunda ciddi kuşkulara sahip olduğunu belirterek, "Bunun, ülkemizi daha da karıştırmak, Türk-Kürt çatışmasını isteyen ve bunu planlayan haince bir düşüncenin ürünü olduğu kanaatindeyim" dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde 7. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin açılışının ardından öğle yemeğinde basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Diyarbakır'da meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği olayın herkesi derinden üzdüğünü söyleyen Bakan Şahin, fail veya faillerin yakalanması için çok titiz bir çalışma yapıldığını ifade etti.

ÇOK TİTİZ ARAŞTIRILIYOR

Olayı üstlenen Türk İntikam Tugayı ile ilgili çok ciddi kuşkulara sahip olduğunu kaydeden Şahin, "İnternet sitelerine yansıyan o bilgilerin doğruluğu konusunda çok ciddi kuşkulara sahibim. Ülkemizi daha da karıştırmak, Türk-Kürt çatışmasını isteyen, bunu düşünen ve planlayan, haince bir düşüncenin ürünü olduğu kanaatindeyim. O bilgileri, kötü niyetli, ülke bütünlüğüne kast etmiş kişilerin hazırladığı kanaatindeyim. O nedenle hemen bunları kabul etmeyip, arka planında neler var araştırmamız gerekmektedir. Bu internet sitelerine bunları kim yazmış, nasıl girmiş, herhalde bilim ve teknoloji onların tespitine imkan tanır. Uzun süredir Türkiye terörle mücadele etmektedir.

HALKI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM

Yeni eylemlerini başka yönlere çekmek için provokatif davranışlar içinde bulunabilirler. Tüm yetkililerin ve halkın duyarlı olmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu. Başbakan'ın "Final sürecindeyiz, faul yapabilirler" şeklindeki açıklamasıyla ilgili bir soruya da Bakan Şahin, "O açıklama il başkanları toplantısında yapılan bir açıklamadır. O söz il başkanlarına söylenmiştir. Bunun cumhurbaşkanlığı seçimiyle ibir ilgisi yoktur. Meclis grubunda söyleseydi, o zaman bu yönde düşünenler haklı olabilirdi. Öküzün altında buzağı aramanın bir anlamı yok. Bizim gündemimizde cumhurbaşkanlığı seçimi yok. Zamanı gelince gündemimize girer ve ne yapacağımızı kararlaştırırız" yanıtını verdi.