BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,95
HABER /  GÜNCEL

Bakandan profesöre alkol çıkışı

İktisat Kongresi'nde bir panele Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Nurettin Bilici arasındaki diyalog damga vurdu.

Abone ol

İktisat Kongresi çerçevesinde düzenlenen 'Küresel Kriz Sonrası Kamu Ekonomisinde Yeni Eğilimler ve Beklentiler' konulu paneldeki konuşmacılardan Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Bilici, konuşmasının sonunda alkol düzenlemesine ilişkin eleştiride bulundu.

Önceki gece kongre için gelen Amerikalı bir konuğun akşam yemeğinde bir kadeh şarap istediğini söyleyen Bilici, "Garsonun yasaktan haberi yok sanırım bir kadeh şarap geldi. Ondan sonra ikinci kadehi istedi. Sonra garson ikinci kadehi getiremeyeceğini söyledi ve bana yasak olduğunu arkadaşa anlatmamı istedi. Sonra ben 'yapmayın' dedim. Bu olay daha önce Hacettepe’de de başıma geldi. Orada içki içmişliğimiz var. Gittik içki istedik ama önümüze ayranlar geldi" dedi.

DİĞER ÜLKELERDE DAHA KATI

Bilici’nin konuşmasında araya giren Bakan Şimşek, "Hocamız neden bahsediyor bilmiyorum. Ama bütün dünyada belli bir saatten sonra içkinin perakende olarak satışı sınırlanıyor. İçki içmeye yönelik bir sınırlama yok. Bu yüzden siz evinizde olsun otelinizde olsun istediğiniz gibi içebilirsiniz. Sadece perakende satışı üzerinde belli saatlerde sınırlama var. Saat 10.00’dan saat 06.00’ya kadar sınırlama var. Bu durum pek çok ülkede daha katıdır. Ülkemizde satılmasına yönelik sınırlama var içilmesine yönelik bir sınırlama yok. Yanlış bir uygulama var. Perakende satışı ilişkin sınırlama var" diye konuştu.

KENETLENMEMİZ GEREKİYOR

Bunun üzerine tekrar söz alan Prof. Dr. Bilici, "Yasakların hepsi sırayla geliyor. Bu kadar ileriye götürmeye gerek yok. Biz başörtüsü yasağına karşı bir mücadele başlattık. Üniversitelerde ismimiz 'yobaz hocalar' diye geçti. O yanlıştı, bu da yanlış. Birbirimizi olduğumuz gibi kabullenmemiz ve kenetlenmemiz ve herkesi kucaklanmamız gerekiyor. Birinin yediğine içtiğine karışmak toplumun ileriye gitmesini engelleyecek bir olaydır" dedi.