BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  GÜNCEL

Bakandan korkutan açıklama! Türkiye için tehlike çanları çalıyor!

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 'Türkiye'de diyabet için tehlike çanları çalıyor. Önümüzdeki yıl içinde bilimsel kongre hazırlığı yapıyoruz' açıklamasında bulundu.

Abone ol

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Karadağ Sağlık Bakanı Kenan Hrapoviç ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Demircan, kabulde yaptığı konuşmada, 'Türkiye'de diyabet için tehlike çanlarının çaldığını ve önümüzdeki yıl içinde bilimsel kongre için hazırlık yaptıklarını açıkladı. Demircan şıu açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Türkiye'deki diyabetli sayısının artmasına ilişkin bir çalışmanın olup olmayacağına ilişkin soru üzerine ise Bakan Demircan, "Türkiye'de diyabet için 'tehlike çanları çalıyor' desek abartmış olmayız. Şu anda OECD ülkeleri içerisinde diyabet noktasında ikinci sıradayız. Bu hiç sevindirici bir durum değil. Obezitede de diyabetle birlikte ele alacağımız bir diğer konu.

BU CİDDİ BİR UYARI

Bunu ciddi bir uyarı olarak algılayan bakanlığımız, önümüzdeki yıl içerisinde diyabetle ve obezite ile ilgili bir bilimsel kongre hazırlığı yapıyoruz. Bunu masaya yatırmalıyız. Bu konuda bizi olumsuz etkileyen faktörleri bir bir ortaya koyacağız, gereken tedbirleri halka arz edeceğiz." yanıtını verdi.