BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakan turist rehberi oldu

Amasya’da düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali’ne katılmak üzere şehre gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılma...

Abone ol

Amasya’da düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali’ne katılmak üzere şehre gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, tarihi mekanları dolaştığı esnada karşılaştığı yabancı turist çifte rehberlik etti.
Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali için Amasya’ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarihi mekanları dolaştı. Bu esnada karşılaştığı yabancı turist çifte festivalin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya’ya gelişinin 95. yıldönümü nedeniyle düzenlendiğini anlatan Bakan Yılmaz, çiftle bir süre görüştükten sonra AK Parti İl Başkanlığı’na geçti. Gazetecilere turist çiftle aralarında geçen diyaloğu anlatan Yılmaz, “Yabancı turistleri gördüğüme çok memnun oldum. Çünkü yabancı turist demek döviz demek. Türkiye dövize ihtiyacı olan bir ülke. Amasya’yı nereden öğrendiler? Niye geldiler? Nasıl buldular? Bu konuda bazı sorular sordum. Daha çok Osmanlı tarihinden Amasya ile ilgili bilgi aldıklarını ve bu çerçevede görmek istediklerini ifade ettiler. Çok etkilendiklerini ifade ettiler. Herhalde daha fazla tanıtmamız lazım. Bir taraftan konaklama imkanlarını artırırken, bir taraftan da tanıtımla şehrimizi güzelleştirerek müzelerle, aktivitelerle daha fazla turisti cezbetmemiz lazım. Turizm demek kalkınma demek. Turizm demek bacasız sanayi, istihdam demek. Dolayısıyla turistlerle hepimizin yakından ilgilenmesi gerekiyor. Bende hem bir vatandaş olarak, hem de Kalkınma Bakanı olarak ilgileniyorum elbette” diye konuştu.
Bakan Yılmaz, Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, milletvekilleri Naci Bostancı ve Avni Erdemir ile birlikte Sultan II. Beyazıd Camii, Hamdullah Efendi Cemevi ve Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi’ni de dolaştı.
(İHA)