BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,55
GÜNCEL

Bakan Soylu'dan flaş Kandil açıklaması: Her an ele geçirebiliriz

Kuzey Irak'ta Türk askerinin PKK'ya yönelik operasyonu devam ederken flaş açıklama Bakan Soylu'dan geldi. Soylu 'Kandil'i ele geçirebiliriz' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ayrıca Kandil'de devam eden operasyonla ilgili de 'İstediğimiz an biz Kandil'i ele geçirebiliriz. Türkiye çok yakın bir zaman diliminde kahramanlarımızı Kandil'de görecek' ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu şunları söyledi:

 Kandil bundan önce bizim için uzak hedefti. Şimdi yakın hedef.  Uygun anı bekliyoruz. Terörün kaynaklarından biri Kandil'dir. Kandil sadece lojistik bir nokta değil. Terörün uluslararası buluşma mekezidir. Kandil Türkiye'nin gücünü sınayan psikolojik bir merkezdir.  Kandil aleyhine tek laf edemezsiniz.  Bu psikolojik baskı Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlarımızı canından bezdirdi. Bizim oradaki vatandaşlarımıza ayrı terör örgütüne ayrı davranışımız dengeleri değiştirdi.

‘YA BU HATTI GERİ ÇEKECEĞİZ YA DA…’: Şırnak ve Hakkari sınırları hattı düzgün hat olmadığı için fiziki olarak kontrol etmemiz zor. Kaçakçılıkla birleştirmişler.  Ağrı hattını kapatınca uzun süre sonra bu hatta eroin yakaladık. Yapmamız gereken bir şey var. Ya bu hattı geri alacağız ya da 25 kilometre ileri gidip bir hat kuracağız. Bazı yerlerde 40 kilometre varsa da ortalama 25 kilometre. Şu an ikincisini yapıyoruz.

‘İSTEDİĞİMİZ AN KANDİL'İ ELE GEÇİREBİLİRİZ’: Kandil eskiden zor hedefti. İstediğimiz an biz Kandil'i ele geçirebiliriz. Bu bir timing meselesi. Türkiye çok yakın bir zaman diliminde kahramanlarımızı Kandil'de görecek. Biz şu ana kadar uluslararası meşruiyetini düşünerek adım attık. Kandil operasyonu Afrin operasyonunda önce yapılabilirdi. Zeytin Dalı daha acil hale geldi. Afrin'de bir hat kurmak istediler. Böylece Kandil'i sadece Kandil'de değil Mahmur dahil… 

MUHALEFETİN TEHLİKELİ BİR KANDİL SÖYLEMİ VAR: Muhalefetin bir lafı var. Kandil'i boşalttılar. Bu tehlikeli bir söylem. Bilmeden Kandil'i muhafaza etmeye ve oradaki yapacağımız işlemi etkisizleştirmeye çalışıyorlar ki bu tehlikeli bir durumdur. İran'la konuşmadan bu operasyonun yapılamayacağı bilgisi doğru değil. Ama hiç bir ülke teröre karşı yapılan mücadeleye ses çıkarmaz. Etrafımızdaki coğrafyada iş birliklerini kurduk. Kuzey Irak'la bu coğrafyada yaşıyoruz. Yanlışlar olmuş olabilir. Ama ortak çıkarlarımız ortak duygularımız olduğu için bunlar aşılır.

Sitene Ekle