BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,09
HABER /  GÜNCEL

Bakan Şahin'den teröre Kürtçe mesaj!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Van'da katıldığı törende Vanlılar'a teröre karşı Kürtçe çağrıda bulundu...

Abone ol

İçişleri Bakanı Şahin, Van'da 2 bin 142 deprem konutunun teslim töreninde konuştu. Şahin konuşmasında "Terör örgütünün sıktığı kurşunlara 2 bin 142 top attık. Ey Vanlılar kötülük taraftarlarına edi bese (Kürtçe /yeter artık) deyin..." diyerek Vanlılar! Kürtçe çağrıda bulundu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Türkiye'de yapılan hizmetleri kıskanan ve çekemeyen zavallılar var, onların arkasında Türkiye'nin düşmanı başka milletler ve devletler var'' dedi. Şahin dün, Van depremi sonrası TOKİ tarafından Kalecik Köyü'nde yapımı tamamlanan 2 bin 142 deprem konutunun kura çekimine katıldı.

GÜDÜMLÜ MERMİ GİBİ DOLANAN ZAVALLILAR

Şahin, 1915 yıllarında Van valisi Ermeni çeteleri tarafından vurularak şehit olan Ali Paşa'yı hatırlattı. Onun için yazılmış bir ağıdı okudu. Şahin, Van'da deprem sonrası kaos yaratmak isteyenler olduğunu belirterek şunları kaydetti:

Biz Van'ın acısını dindirmekle meşgulken birileri başka işler peşindeydi. Çadır dağıtımı sırasında aralara girdiler. Çevreden Van'a adam taşıyarak çadır kuyruklarına soktular. 16 bin çadır nerede diye bakıyoruz yok. Van halkına kaos yaşatmak istediler. Konteyner kentlerde dışarıda uyumadan nöbet tutan polisime kurşun sıktılar. Güdümlü mermi gibi ortada dolanan kandırılan zavallılar tarafından sıkıldı. Yetmedi, hastanedeki polisimizi korkakça ve kalleşçe arkadan kurşun sıkarak şehit ettiler.

SOKAĞA SALINMIŞ FARELER

Terör örgütünün kurşun sıktığını, devlet olarak bugün o kurşunlara karşı 2 bin 142 top (kura çekimleri için kullanılan toplar) attıklarını dile getiren Şahin, Vanlılara seslendi:

Ey Vanlılar! Bu kötülüklerin taraftarlarını lanetleyin. 'Edibese' (yeter artık) deyiniz anladıkları şayet o ise. Türkiye'de yapılan hizmetleri kıskanan ve çekemeyen zavallılar var. Onların arkasında Türkiye'nin düşmanı başka milletler ve devletler var. Sokağa salınmış birer fareden ibaretler. Ama fare çiftliklerinin patronları var, esas onlar ellerini ovuşturuyor.'