BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.500,04
HABER /  DÜNYA

Bakan Şahin, kura çekilişinde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Burdur’un Bucak ilçesinde TOKİ Sosyal Konutları kura çekilişinde talebin fazla olması üzerine...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Burdur’un Bucak ilçesinde TOKİ Sosyal Konutları kura çekilişinde talebin fazla olması üzerine 192 olan anahtar sayısını 195’e çıkardı.
Burdur’daki programlarının ardından Bucak’a gelen Bakan Şahin, ilk olarak İsmail-Şerife Sarı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çocukları ziyaret etti. Merkezde tedavi gören çocukların seslendirdiği Mehteran Marşı’nı dinleyen Bakan Şahin, daha sonra çocukların yanına giderek, davul çalmanın yöntemlerini öğrendi. Zihinsel ve bedensel engelli çocukların çektiği fotoğraf ve el işleri sergisini de gezen Bakan Şahin, bir süre çocuklarla sohbet etti. Daha sonra TOKİ Sosyal Konutları kura çekimlerine katılan Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, insanoğlunun doğuştan gelen bir yaşam hakkı olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Eşrefi mahlukat olarak doğan insan yaşamak zorunda. Barınma, eğitim, sağlık, istihdam hakkı var. Ev çok önemli, barınma çok önemli. O yüzden biz Toplu Konut İdaremizle beraber Başbakanın talimatı ile sosyal konutlara önem veriyoruz. Önce 1+1’le başladık, şimdi 2+1’e çevirdik. 2023’de 100 bin toplu sosyal konutu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”
Kura çekimi için 192 anahtarın olduğunu, ancak 195 talep olduğunu belirten Bakan Şahin, “Hiç kimsenin bu kapıdan boynu bükük çıkmasını istemiyoruz. Biz bakanlık olarak konuyu üstleniyoruz. Anahtar sayısını 195’e çıkaracağız. 195 kişi ev sahibi olarak buradan dışarı çıkacak. İstiyoruz ki herkes başını yastığa koyduğu zaman gelecek kaygısı hissetmesin. ‘Benim evladım ne olacak’ diye düşünmesin. Biz büyük bir aileyiz, bir kişinin bile kaybolmasına müsaade etmeyiz diyorum. Herkese gül güle otursunlar diyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Şahin ve beraberindekiler, 17 engellinin olduğu listenin ilk beşi için kura çektiler ve alacakları evin numarasını ve katını belirlediler. Bucak’tan ayrılan Bakan Şahin, Ankara’ya gitmek üzere Antalya Havalimanı’na hareket etti.