BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Bakan Hilmi Güler Kırgızistana gitti

Hilmi Güler, Kırgızistan Sanayi Enerji ve Yakıt Kaynakları Bakanı Davidov'un daveti üzerine resmi ziyaret için bu ülkeye gitti.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kırgızistan Sanayi Enerji ve Yakıt Kaynakları Bakanı İlyas Davidov'un daveti üzerine resmi ziyaret için bu ülkeye gitti.

Bakan Güler, THY'nin tarifeli uçağıyla başkent Bişkek'e hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Kırgızistan'a enerji konusu ağırlıklı bir ziyaret gerçekleştireceklerini belirtti.

Ziyaret sırasında başta Kırgızistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı olmak üzere diğer yetkililerle de çeşitli görüşmeler yapacaklarını ifade eden Güler, ''Kırgızistan'ın çok zengin yer altı kaynakları var. Ayrıca, yenilenebilir enerji konusunda geniş imkanları var. Orada karşılıklı olarak hem tecrübelerimizi hem de imkanlarımızı değerlendireceğiz. İki ülke arasında öngörülen imkanların projeye dönüşmesini ümit ediyoruz'' diye konuştu.

Hilmi Güler, bir gazetecinin, ''doğal gaz fiyatlarında bir indirimin söz konusu olup olmadığına'' ilişkin sorusu üzerine, hesaplamaların ay sonunda yapıldığını hatırlatarak, şu anda gündemlerinde böyle bir konu olmadığını söyledi.

Türkiye'ye 21 Şubatta dönmesi beklenen Bakan Güler ile bazı milletvekilleri ve iş adamları da Bişkek'e gitti.