BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  DÜNYA

Bakan Çelik son noktayı koydu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatının ne kadar süreyle fonda kalacağı konusunda, "Her kesimin görüşünü içeren d...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatının ne kadar süreyle fonda kalacağı konusunda, "Her kesimin görüşünü içeren derli toplu bir taslak oluşturduk. Bu taslağın üzerinde taraflar diledikleri gibi görüşünü yansıtabilir" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi geçtikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Çelik, kıdem tazminatı ile ilgili olarak Bireysel Emeklilik benzeri bir sistemin olacağına ilişkin soru üzerine, "Biz işsizlik fonundan aktarma gibi bir şey gündemimize gelmedi. Ama bireysel emeklilik tasarruf açısından kamunun yüzde 25’lik katkısı oldu. Bizim Hazine ile görüşmelerimizden çıkan bir görüş. Bir model önerme söz konusu değil. Sistem içerisinde bir oran var, onun yüzde 25’i ile ilgili Hazine’nin katkısı olabilir şeklinde değerlendirme. Sosyal taraflarla yaptığımız görüşmede, ’bu da gündemde olabilir’ dedik. Kıdem tazminatı sistemi, fonun üzerine bir anlaşma gerekiyor. O noktadayız" ifadelerini kullandı.
Bakan Çelik, kıdem tazminatının ne kadar süreyle fonda kalacağı konusunda, "Her kesimin görüşünü içeren derli toplu bir taslak oluşturduk. Bu taslağın üzerinde taraflar diledikleri gibi görüşünü yansıtabilir" dedi.
Kıdem tazminatı ile ilgili olarak Çelik, "Sistem farklı bir sistem. Bugün hesabınıza 50 lira yatıyor ve 15 yıl nemalanıyor. Bunun hesabını yapıp, bir kayıp oluşmadan sonuç çıkabilir" şeklinde konuştu.
Bakan Çelik, “Çalışma hayatıyla ilgili Bakan konuşmaz. Taraflar konuşur. Bakan karar noktasında konuşur" dedi.
Kıdem tazminatı ile ilgili olarak sistem değişikliklerinden duyulan endişeyi dile getiren Çelik, "Alışa gelen düzen ver. Bu düzenin mahsurları var. Bunu geniş kitlelerle paylaşmak gerekiyor. Çok rahat ortamda tartışmak gerekiyor. Şu şekilde uzlaştık diye çözüm getirirlerse, biz deriz ki, Biz uzlaşmıyoruz’ diyebiliriz. Ama bize teklif getirmeleri gerekiyor. Biz onlardan teknik heyetin çalışıp, öneri getirmeleri gerekiyor. Biz mevcut sistemde kalmak istiyoruz’ diyebilirler" şeklinde konuştu.