BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.411,23
HABER /  DÜNYA

BAKAN ÇELİK: İSLAM ÜLKELERİNE YARDIMA HAZIRIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin çalışma ve sosyal güvenlik alanlarında sahip olduğu tecrübeyi İslam ülkeleri ile ...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin çalışma ve sosyal güvenlik alanlarında sahip olduğu tecrübeyi İslam ülkeleri ile paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.
Bakan Çelik, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) üye ülkelerin çalışma bakanları toplantısında Türkiye ekonomisinin son yıllardaki gelişimi ve bu alanda attığı adımları anlattı. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 300 bin kişinin istihdam edildiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bunun sonucunda da ülkede 2009 yılında işsizlik oranı yüzde 14 iken 2012 yılında bu rakamlar yüzde 9,2’ye düştü" dedi.
Türkiye’nin geçtiğimiz yıl sosyal yardımlar için 12 milyar dolarlık bir harcama yaptığını kaydeden Bakan Çelik, "Müslüman ve ihtiyacı olan ülkelere Türkiye tarafından 2,5 milyar dolar resmi yardım gönderildi. Tüm bu yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye ekonomisini dünyada 16., Avrupa’da ise 6’ncı sıraya yükselttik" dedi.
Bakan Çelik, ayrıca gelecek 10 yılı kapsayan “Ulusal İstihdam Stratejisi”ni oluşturduklarını belirterek, amaçlarının 10 yıl sonra işsizliği yüzde 5’e düşürmek olduğunu kaydetti.
(İHA)