BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,25
ALTIN 2.446,13
HABER /  DÜNYA

Bakan Çağlayan’dan birlik mesajı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Biz, artık ayrım yapan, birbirimizi ötekileştiren bir anlayıştan çıktık. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ...

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Biz, artık ayrım yapan, birbirimizi ötekileştiren bir anlayıştan çıktık. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacı duyduğu bir dönemden geçiyoruz" dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. ASO’da yapılan seçim için hayırlı olsun dilekleriyle konuşmasına başlayan Çağlayan, "En büyük hayat üniversitemin geçtiği yer ve benim için ölünceye kadar manevi değeri hiçbir zaman azalmayacak ve daha fazla artacak olan bir yer" dedi.
Her zaman ASO’nun emrinde olmaktan memnuniyet duyacağına işaret eden Çağlayan, bunun kendi için bir görev olduğunu ifade etti. ASO’nun sanayicilerin menfaatini, birlik beraberliği ve kardeşliğini gösteren bir yer olduğuna dikkati çeken Çağlayan, yeni döneminde de Türkiye’nin bütün renklerinin yönetim kuruluna yansıdığını söyledi. Çağlayan, "Biz, artık ayrım yapan, birbirimizi ötekileştiren bir anlayıştan çıktık. Türkiye’nin birlik beraberliğe en fazla ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz" şeklinde konuştu.
Etnik yapısı ne olursa olsun herkesin bu ülkenin asli unsuru olduğunu belirten Çağlayan, "İnsanları rengine, ırkına ve mezhebine göre ayırmanın bir ayrımcılık olduğunu her fırsatta ifade ediyoruz. Bizim için kökeni ne olursa olsun inancı ne olursa olsun yeter ki bu ülkenin birliğinden, beraberliğinden bölünmez bütünlüğünden, bayrağından yana olsun" dedi.
Bunu Ankara Sanayi Odası’nın yönetiminde görmenin mümkün olduğuna dikkati çeken Çağlayan, ASO’nun bugüne kadar bu konuda bir tartışmaya girmediğini ifade etti.
ASO’nun önemine dikkati çeken Çağlayan, "Bilhassa Türkiye’nin gündem belirlenmesinde, ortaya konulmuş olan gündemde ASO’nun, onun sözcüsü olan Başkanının ne söylediğini basın en iyi şekilde takip ediyor. Bizler de masanın bu tarafında oturan biri olarak sizlerin ne söylediğinizi çok önemsiyoruz" diye konuştu.
ASO Başkanı Özdebir ise, "Ülkemiz 10 yıl içerisinde çok farklı konumlara geldi. Dünya bir ekonomik buhran yaşarken biz onlardan ayrıldık, çünkü biz 2001 yılında bu krizi yaşamıştık. Yaşadığımız tecrübelerle ve yapmış olduğumuz reformlarla çok sağlam bir yapıya kavuştuk. Bütün bu süre içinde ticaret hukuku gelişti, hizmet sektörleri çok gelişti ama üretim gündemimizin merkezinde değil. Biz de sizden bundan sonra üretimin gündemin merkezinde olmasını rica ediyoruz. Bir ülkenin gücü üretim kabiliyetlerinden geçiyor. Asıl güç üretimdir" dedi.
(İHA)