BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Bakan Bağış’tan Antep baklavası açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gaziantep baklavasının tesciline ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bağış, AB’nin bak...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gaziantep baklavasının tesciline ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bağış, AB’nin baklavanın Gaziantep’le birlikte anılması gerektiği ile ilgili kararının ilk adımını atmış olduğunu hatırlatarak, “Bu konuda çok kararlıyız, azimliyiz, gerekli adımlar atacağız” dedi.
Ortaköy’deki çalışma ofisinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Bağış, Gaziantep baklavasının tescili ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Bağış, Gaziantep baklavasının tescillenmesinin önemli bir adım olduğunu belirterek, “Bizim mamullerimize özellikle zengin mutfağımızın ürünlerine sahip çıkmaya çalışan birçok ülke var. O ülkelerin meydanı boş bulmasından kaynaklanan, işte Türk kahvesine başka isimler verilmesi, Türk baklavasına başka isimler verilmesi aslında gittiğimiz yurtdışı ülkelerinde hepimizin rahatsız eden bir konuydu. Bundan 4 yıl evvel Gaziantep Sanayi Odası bir başvuru yaptı. Biz de bakanlık olarak bu başvuruyu önemsedik ve takip ettik. Avrupa Birliği şu anda baklavanın Gaziantep ile birlikte anılması gerektiği ile ilgili bir kararının ilk adımını atmış oldu. Şu anda başka itiraz gelip gelmeyeceğine bakacaklar. Onunla ilgili mutlaka bazı talepler olacaktır. Biz de bu konuda çok kararlıyız, azimliyiz, gerekli adımlar atacağız” dedi.
Türkiye’nin 81 iline çağrıda da bulunan Bakan Bağış, “Her ilimizin gerçekten güzel ürünleri,markaları var. Onların da Avrupa Birliği nezdinde tescili için biz bakanlık olarak her türlü desteğe hazırız. Valiliklerimiz aracılığıyla bizden yardım, destek istenirse AB Bakanlığı olarak Türkiye’nin her ürününü memnuniyetle tescili için gerekli desteği vermeye hazırız. Farklı ürünlerle ilgili ülkelerin talepleri olabilir. Ama gerçekten biz çok zengin bir kültüre sahibiz. Her şehrimizin övündüğü ve ürünü markası vardır. Bütün bunları tescil ettirmek mümkün” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Bakan Bağış, basın mensuplarına baklava ikram etti.