BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  POLİTİKA

Bakan Atalay açılım için umutlu

Atalay, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Güneydoğu ziyareti izlenimlerini gazetecilerle paylaştı.

Abone ol

"Demokratik Açılım" çalışmaları kapsamında Güneydoğu’ya yaptığı ziyareti değerlendiren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Terör ve kan bitecek, huzur gelecek. Biz de rahat yaşayacağız diye büyük bir beklenti var'' dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti MKYK toplantısı öncesinde parti genel merkezine gelişinde basın mensuplarının ''Demokratik Açılım''la ilgili sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'dan yeni geldiğini, 3 gündür bölgede ''çok değerli, verimli görüşmeler ve çalışmalar yaptığını'' dile getiren Atalay, şöyle konuştu: ''Özellikle vatandaşlarla görüştüm, caddelerde yürüdüm, kahvelerde oturdum. Hepsiyle konuştum, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta görüşmeler yaptım. Ayrıca özel görüşmelerim oldu. Diyarbakır'da bazı partilerin il başkanlarıyla görüştüm. Yürüttüğüm konuyla ilgili benim için çok verimli bir seyahat oldu bu. Oldukça da memnun döndüm. Beklenti, yani huzur gelecek, terör bitecek, şiddet bitecek, kan bitecek, biz de rahat yaşayacağız diye büyük bir beklenti var. İnşallah çalışmalarımızı o yönde sürdürüyoruz.

Beşir Atalay, ''Demokratik Açılım'' çalışmasıyla ilgili Meclis'in çalışma takvimi sorusu üzerine, ''Bizim açıklamamız var, bu ayın ikinci yarısında bir gün bu konu görüşülecek. Tabii o hem Meclis Başkanının, hem partilerin programına göre uyarız biz'' dedi.