BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bakan Akdağdan grip açıklaması

İki Türk vatandaşında domuz gribi virüsüne rastlanmasıyla ilgili Erzurum'da açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlık durumları iyi. Virüsü bulaştırdıkları kimse yok" dedi.

Abone ol

İki Türk vatandaşında domuz gribi virüsüne rastlanmasıyla ilgili Erzurum'da açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlık durumları iyi. Virüsü bulaştırdıkları kimse yok" dedi.

Bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere 2 gündür memleketi Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2 Türk vatandaşında domuz gribi virüsüne rastlanması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Önceki gün biri ABD'den, diğeri Hollanda'dan gelen 2 Türk vatandaşında H1N1 virüsü ve buna bağlı hastalığın görüldüğünü hatırlatan Bakan Akdağ, "Konuyla ilgili olarak, müsteşar yardımcıları Bilim Yürütme Kurulu'yla derhal toplandı. Daha önce 2 ABD'lide görülen hastalıkla ilgili aldığımız tedbirleri biliyorsunuz. Aynen o tedbirlerimiz devam ediyor" dedi.

"EL YIKAMA BİLİNCİ ARTMALI"

Akdağ, yaşanan olayların halka hassasiyet kazandırması ve bir şeyler öğretmesi gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti: "Bu hastalık grip. Öksürükten, ağız ve burun sıvılarından yayılan virüslerin etrafa saçılmasıyla, yerlerdeki zeminlere, asansör düğmesi gibi yerlere konmasından sonra virüsler, uzun süre canlı kalabiliyor. Bu sahalardan başkalarına bulaşabiliyor. Bunun için ellerimizi yıkamayı toplumca çok iyi öğreneceğiz. Buna çok büyük önem vereceğiz. Çocuklarımıza el yıkama alışkanlığı kazandıracağız."

"DOMUZ GRİBİ İLE İLGİLİ SONBAHAR VE KIŞA DAHA HAZIRLIKLI OLACAĞIZ"

Daha önce ABD'li 2 kişide şimdi de Türkiye'ye yurt dışından gelen 2 Türk vatandaşında söz konusu virüsün bulunduğunu hatırlatan Bakan Akdağ, "Dikkat edersek, onların Türkiye'de virüsü bulaştırdığı kimse yok. Bulaştırmış olsalar bile çok fazla yayılmadan, bu hastalığı kontrol edebileceğimizi düşünüyoruz. Çok iyi hazırlığımız var. Vakaya çok süratle yaklaşıyoruz. Sonbahar ve kış mevsiminde tüm dünyada, Türkiye'de dahil buna, ikinci bir dalga ya da daha güçlü enfeksiyon yayılması riskinin varlığını biliyoruz. Grip, sonbahar ve kış mevsiminde yayılıyor. Biz o zamana kadar daha da hazırlıklı olacağız. Toplum olarak bu dönem içerisinde ellerimizi yıkamayı çok daha iyi öğreneceğiz."

Domuz gribi ile ilgili basına da görevler düştüğünü belirten Bakan Recep Akdağ, "İnsanlarımız uyanık olmaya, daha duyarlı olmaya yönlendirilmeli. Hastalık yayılmış gibi haberler yapılmamalı. Hastalık yayılmış gibi haberler yaparsak kendi ülkemize zarar veririz" diye konuştu.