BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.429,35
HABER /  GÜNCEL

Bakan açıkladı! Ölü yaralı sayısı can yaktı!

Ankara'da askeri servis konvoyunda gerçekleşen patlamada ölü ve yaralı sayısı yükseliyor.

Abone ol

Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlama sonrası ölü yaralı sayısı ise belirsizliğini koruyor. Valilik 18 ölü 45 yaralı var açıklaması yaparken Sağlık Bakanı 20'nin üstünde ölü 61 yaralı olduğu bilgisini verdi. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise son yaptığı açıklama ile ölü sayısının 28, yaralı sayısının 61 olduğunu duyurdu.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği tahmin edilen patlamada, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin  yaralandığını bildirmişti. Ancak son yapılan açıklamada ölü ve yaralı sayısının arttığı duyuruldu.

Ankara Valiliği, başkentteki terör saldırısında ilk belirlemelere göre 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

SAĞLIK BAKANI: 20'NİN ÜSTÜNDE ÖLÜ, 61 YARALI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada olay yerinde 20-21 ölü olduğunu söylerken 3 kişinin de hastanelerde hayatını kaybettiğini duyurdu. Müezzinoğlu 14 hastanede 61 kişinin tedavi altına alındığını söyledi. Bakan, yaralıların büyük çoğunluğunun ayakta tedavi edildiğini kaydetti.

Bakan Müezzinoğlu "14 hastanede 61 yaralı var. Bunların büyük çoğunluğu ayaktan veya birkaç günlük tedaviyle tedavileri tamamlanabilecek hafif veya orta düzeyde yaralılarımız." dedi.

KAN İHTİYACI YOK

Müezzinoğlu, "Acillerimizde bir sıkıntı yaşamamak için söylüyorum, kan ihtiyacımız yok. Acil kan ihtiyacı söz konusu değil" dedi.

KURTULMUŞ: ÖLÜ SAYISI 28

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş yaptığı açıklama ile ölü sayısında son durumu paylaştı. Kurtulmuş, ölü sayısının 28, yaralı sayısının 61 olduğunu duyurdu.

ASKERİ SERVİS ARAÇLARI HEDEF ALINDI

Alınan bilgiye göre, patlamada üç servis aracında ve bir özel araçta ağır hasar meydana geldi. Ayrıca caddeden geçen araçların camları kırıldı.

Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.