BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,25
HABER /  GÜNCEL

Bakan açıkladı! FETÖ bu ülkede darbe yapabilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orta Asya'daki Türki Cumhuriyetlere de sızan FETÖ'nün Kırgızistan'da darbe yapmaya kalkışacağını söyledi.

Abone ol

15 Temmuz'da TSK içindeki teröristleriyle darbeye kalkışan FETÖ lideri Fethullah Gülen'in üs olarak kullanmak için Kırgızistan'da yönetime el konulacağı iddia edildi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "FETÖ Türkiye'den sonra şimdi de Kırgızistan'da darbe yapmaya çalışacak, burası onların üssü" dedi.

DÜNYADAKİ OKULLAR KAPATILIYOR

Gerekli işlemlerin birçok ülkede yapıldığını belirten Çavuşoğlu, "Azerbaycan hemen kararını aldı, kardeş KKTC hemen kararını aldı, gerekli işlemleri yapıyorlar bu okullarla ilgili. Yine Somali, Ürdün'deki okullar kapatıldı. Japonya, Makedonya gibi birçok yerde de işlemler yapılıyor. FETÖ'ye bağlı kişiler bu okullardan temizlendi" dedi.

KIRGIZİSTAN'DA DARBE YAPABİLİRLER

Dünyanın birçok yerinden bilgi geldiğini ve kendilerinin de o ülkeleri uyardığını söyleyen Çavuşoğlu, "Ekvador'da yine haber geldi, biz bir taraftan bunlarla mücadele ederken, diğer yandan büyükelçiliklerimizle birlikte bunlarla ilgili bilgileri aktarmaya başladık. Tehlikeyi görmeyi başladılar.

DARBE OLURSA FETÖ YAPAR

Kırgızistan mesela, orada da darbe girişimi yapabilirler. Bu sefer Kırgızistan'da bir darbe olursa bunu FETÖ yapar. Biz Kırgızistan'ı uyardık. Arayıp devlet yetkililerine söyledik. Kırgızistan’da daha önce birçok darbeler oldu. Son beş yılda iki parlamento iki cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. İstikrarlı bir döneme gidiyor. Ama şimdi esas tehdit Kırgızistan’da bu FETÖ’nün varlığıdır." diye konuştu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Tayyip Abi' diye hitap ediyordu...