BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,64
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bahçeli'nin sözlerine Kılıçdaroğlu yorumu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Star TV- NTV ortak yayınında Şükrü Karatepe'nin sözleriyle ilgili değerlendirmesine CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'nin eyalet sistemiyle ilgili eleştirilerini değerlendirdi, "Beyler bunu yeni keşfediyorlar" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik eleştirilere ise "Ya arkadaş ben size ne yaptım?" diyerek tepki gösterdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da servis şoförleri ve esnafla bir araya geldi. MHP lideri Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Danışmanı Şükrü Karatepe'nin eyalet sistemiyle ilgili sözlerine gösterdiği tepkiyi değerlendiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Dün akşamdan itibaren tartışılmaya başlandı. 'Efendim nasıl bir şey? Türkiye parçalanacak mı, parçalanmayacak mı? Eyalet olacak mı, olmayacak mı? Yeni mi keşfediyor bu beyler bunu? Elli sefer söylendi.

"TÜRKİYE BİR FELAKETİN İÇİNE SÜRÜKLENMEYE İSTENİYOR"

Sayın Cumhurbaşkanın danışmanlarından birisi 16 Nisan için 'halk kendi devletini kurmak için adım atıyor' diyor. Ne demek ya? Yani 16 Nisan da mı biz kendi devletimizi kuracağız? Bu devlet ne zaman kuruldu? Bu kadar şehidi biz niye verdik? Bu gaziler neden çıktı, bu bayrak kimin bayrağı, bu devlet kimin devleti? Yeni devlet kuracakmışız, kim söylüyor bunu, yardımcısı söylüyor. Türkiye bir felaketin içine sürüklenmeye isteniyor. Hepimizin aklımızı başımıza alması lazım.

BEN SİZE NE YAPTIM

Gündem maddesi ne? Madde 1 Kılıçdaroğlu, Madde 2 Kılıçdaroğlu, Madde 5 Kılıçdaroğlu, Madde 15 Kılıçdaroğlu, Madde 18 Kılıçdaroğlu. Dayanamıyorum soruyorum, 'ya arkadaş ben size ne ne yaptım?'. Haram yemedim, yolsuzluk yapmadım, kul hakkı yemedim, herkese saygılı oldum, saygıda kusur etmedim, çocuğun da büyüğünde elini öptüm, yaşıtlarıma saygılı gösterdim. Kendi kültürümü, bu toprakların kültürünü yaşıyorum, bu toprakların kültürüyle büyüdüm. Peki kardeşim benden ne istiyorsunuz? Devletin arabalarını kullanmıyorum, devletin uçaklarını, forsunu kullanmıyorum, devletin televizyonlarını, paralarını kullanmıyorum. Siz bütün bunları kullanıyorsunuz ve yine de yerinizde rahat durmuyorsunuz. Peki biz ne yapıyoruz? Tek güvendiğim bu milletin kendisi ve Allah'ıma güveniyorum. Başka kime güveneyim."