BIST 9.674
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.421,20
POLİTİKA

Bahçeli'den o görüntü için esti gürledi 'Skandaldır, rezalettir'

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Barzani'nin Türkiye ziyareti ve Hürriyet Gazetesinin tartışma konusu olan 'Karargah rahatsız' haberine ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP Lideri Bahçeli, Hürriyet Gazetesi'nde yer alan ''Karargah rahatsız'' haberine ilişkin konuştu.

 ''TSK'nın anlamsız ve sığ tartışmaların içine girmesi ya da çekilmesi son derece yanlıştır." diyen Bahçeli isim vermeden Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın suçlanmasının çelişki olduğunu söyledi.

"15 Temmuz darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde başarılı olan bir bayan gazetecinin şimdilerde yaptığı haberden dolayı suçlanması da tuhaf bir çelişki ve çarpıklıktır."

Barzani'nin Türkiye ziyaretine ilişkin de konuşan Bahçeli, "Cumhurbaşkanı veya Başbakan'ın Erbil'e ziyaretleri esnasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi adı altında bir bayrağın Irak bayrağı ile birlikte asıldığı görülmüş ve yaşanmıştır. Bu Irak'ın kendi iç meselesidir ama aynı bayrağın Türkiye'de Türk bayrağına eş tutularak asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir." dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından önemli satır başları;

''1000 yıldır üzerinde yaşadığımız kutlu vatan coğrafyası zor şartlara sahiptir. Vatanın bedeli şehit kanıyla ödenmiştir. Vatan toprakları namusumuza emanettir. Dünyanın gözü üstümüzdedir. Milli varlığımızı kıskananlar birlik ve kardeşliğimizi kaldıramayanlar yeni hesaplar yazmaktadır.

94 yıllık Cumhuriyet tarihimizde demokrasi birçok kez kesintiye uğramıştır. Türk milleti darbelerden çok çekmiştir. Demokrasi ve hukuk egemenliğinin tesisi milli uzlaşma ile sivil ve asker dayanışması ile sağlanmalıdır. Darbe varsa demokrasi yoktur. İktidarların seçimle gelip bu yolla gitmesi demokratik kültür ve mirasın gereğidir.

Sitene Ekle