BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliden Erdoğana nişan cevabı

Çin'deki olaylar Erdoğan ve Bahçeli'yi karşı karşıya getirdi. Yeni polemik Bahçeli döneminde verilen devlet nişanı.

Abone ol

MHP Lideri Devlet Bahçeli kendi dönemlerinde Çin Devlet Başkanına verilen devlet nişanı ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi.

ÇİN DEVLET BAŞKANINA VERİLEN NİŞAN MUTAT UYGULAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümet ortağı oldukları dönemde Çin Cumhurbaşkanı'na devlet nişanı verilmesiyle ilgili olarak, ''Bir çok ülkenin yanı sıra Çin Cumhurbaşkanı'na da mutat uygulama çerçevesinde bu nişanın verilmesiyle, Başbakan'ın Uygur Türklerinin katledilmesi karşısında suskun kalması ve adeta Çin'den özür dilercesine ezik bir tutum içine girmesi arasında nasıl bir ilişki vardır?'' diye sordu.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, ''Başbakan Erdoğan'ın parti kongrelerini, ucuz hamaset ve sahte milli irade kahramanlığı yaptığı ve muhalefete siyasi husumet ilan ettiği saldırı arenasına dönüştürdüğünü'' ileri sürdü.

''İÇERDE KONUŞMAKTA, DIŞARIDA SUSMAKTADIR''

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Başbakan Erdoğan için demokratik yollarla siyasi tasfiye sürecinin başladığını ve yolun sonuna gelen Başbakan Erdoğan'ın Türk adaleti önünde hesap vereceği günlerin yakın olduğunu'' ileri sürerek, ''Gelecek endişesi ve hesap verme korkusuyla hezeyan içinde çırpınmasının nedeni budur'' dedi.