BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli OHALi geri istedi

Köşk'e çıkan Bahçeli, TSK'nın Kuzey Irak'ta bir süre kalmasını istedi.

Abone ol Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "PKK’nın Kuzey Irak’tan tam anlamıyla tasfiyesi için bölgede geçici bir süre için Türk askeri mevcudiyetine ihtiyaç duyulabileceği anlaşılmaktadır" dedi.

Terörün arkasındakileri işaret eden Bahçeli,  "Bunları koruyan Barzani ve silahlı peşmerge gruplarıdır. Bu grupların PKK’ya sağladığı destek Türkiye’ye husumet ilanı boyutlarını aşmıştır. Barzani ve peşmergeleri, Türkiye’nin maruz kaldığı terör saldırılarından doğrudan sorumludur" dedi.

Bahçeli, "Barzani’nin ve PKK’yı destekleyen kesimlerin Türkiye’deki bütün uzantıları, yandaş ve destekçileri ortaya çıkarılmalıdır. Buna TBMM çatısı altında olanlar da dahil olmalıdır" dedi.

"OHAL İLAN EDİLMELİ"

Irak yönetimine ültimatom verilmesini isteyen Bahçeli, "Barzani ve peşmerge gruplarının bu düşmanca hareketinin savaş sebebi olduğu Irak yönetimine bir ültimatomla bildirilmelidir.Bu konu ABD’ye de aynı çerçevede iletilmelidir" diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye'nin Amerika'ya karşı İncirlik ve Habur'u kullanmasını istedi.

Bahçeli'nin teröre karşı önerileri;

Kuzey Irak'a yapılacak sınır ötesi operasyonda, PKK'yı koruyan silahlı Kürt gruplarının da hedef alınmasını isteyen Bahçeli, şu önlemleri talep etti;

-Kuzey Irak’taki Türk vatandaşlarının bölgeyi terk etmeleri için güvenlik duyurusu yapılmalıdır.
-Habur sınır kapısı Genelkurmay Başkanlığı’nın kontrolüne verilmelidir.
-Habur’dan geçişler durdurulmalıdır.
-Irak’a mücavir Türk hava sahası, tehlikeli saha olarak ilan edilip uluslararası uçuşlara kapatılmalıdır.
-Kuzey Irak’a Türkiye üzerinden lojistik destek bütün unsurlarıyla durdurulmalıdır.
-Barzani’nin ve PKK’yı destekleyen iş adamlarının Türkiye’deki iş bağlantılarına karşı zecri tedbirler süratle hayata geçirilmelidir.
-Hükümet, terörle mücadelenin gereği olarak, bölgede olağanüstü hal uygulaması için gerekli düzenlemeleri kararlaştırmalı ve Meclis’e sunmalıdır.
-Barzani’nin ve PKK’yı destekleyen kesimlerin Türkiye’deki bütün uzantıları, yandaş ve destekçileri ortaya çıkarılmalıdır. Buna TBMM çatısı altında olanlar da dahil olmalıdır."