BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Bahçeli Gaziler üzerinden yüklendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Gazisine sırt çevirmiş, şehidine dudak bükmüş, milli ve manevi tüm değerlerini terk etmiş bir yönetim anl...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Gazisine sırt çevirmiş, şehidine dudak bükmüş, milli ve manevi tüm değerlerini terk etmiş bir yönetim anlayışının tartışmaya açılması, inandırıcılığının iflası ve hedeflerinin imhası kaçınılmazdır” dedi.
MHP Lideri Bahçeli, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tarih boyunca, şehitlerin ve gazilerin üstlendikleri görevleri layıkıyla, fazlasıyla yerine getirdiği ifade etti. Şehitlerin ve gazilerin millet hayatında eşiz bir yer edindiğinin altını çizen Bahçeli, “Onlarsız bir Türk milleti, onlarsız bir gelecek tasavvur ve tahayyülü doğru olmadığı gibi, meşru ve mümkün de görülemeyecektir” dedi.
Gaziliğin, vatana ve millete karşılıksız, hesapsız ve bedelsiz bir sevda ile bağlanmanın cesaretle perçinlenmiş manevi hali olduğunu dile getiren Bahçeli, gaziliğin, faziletli, inançlı ve ahlaklı duruşun aziz bir sonucu olarak herkesin üzerinde titremesi ve saygı duyması gereken müstesna ve muazzam bir unvan olduğunu kaydetti.
Gazilerin Türk milletine çok büyük hizmetler yapmış, ateşe adeta meydan okumuş, çetin şartlara korkusuzca göğüs germiş kahramanlar olarak herkese emanet olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Asırların içinden süzülerek gelen milli varlığımızın altındaki yegane güç şüphesiz şahit ve gazilerimizin kutlu mücadelelerinde saklıdır. Bu itibarla gazilerimize mahcup olmamak, şehit ruhlarını muazzep etmemek hem milli bir ödev, hem de mukaddes bir sorumluluktur. Şu husus da iyi bilinmelidir ki, gazisine sırt çevirmiş, şehidine dudak bükmüş, milli ve manevi tüm değerlerini terk etmiş bir yönetim anlayışının tartışmaya açılması, inandırıcılığının iflası ve hedeflerinin imhası kaçınılmazdır. Teröristlerle pazarlık yapanların bu tarihi gerçekleri bir an olsun unutmamaları hepimizin dilek ve acil beklentisidir” diye konuştu.
Bahçeli, tedavi altında bulunan gazilere şifalar dilediğini belirterek, “Ayrıca 19 Eylül 1921’de Gazilik unvanını alan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
(İHA)