BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.423,09
HABER /  DÜNYA

Bağdat'ta bombalar patladı: 21 ölü

Bağdat'ın kuzeyinde, cenaze töreni sırasında Şii camisine düzenlenen intihar saldırısında en az 21 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Abone ol
Irak'ta kanlı Pazar'ın bilançosu 21 ölü, 30 yaralı! Bağdat'ta Şii camisine düzenlenen intihar saldırısında bombalar patladı. 

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şiiler bir kez daha hedef oldu. Şehrin kuzeyinde, cenaze töreni esnasında Şii camisine düzenlenen saldırıda en az 21 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. 
 
Görgü tanıkları olayı, "İntihar eylemcisi kalabalığın arasına karıştı ve kısa süre içerisinde üzerindeki bombaları infilak ettirdi" diye anlattı. 

Bağdat bir süredir, çoğunluğu Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından üstlenilen çok sayıda saldırıya sahne oluyor. 

17 Ekim'de Irak'ın başkenti Bağdat’ın doğu tarafında yer alan Baladiyat ve kuzeyinde bulunan Şualyh bölgelerinde meydana gelen iki intihar saldırısında en az 19 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi de yaralandı. 

Yine başkentte Şiilerin yaşadığı bölgede 16 Ekim Perşembe günü bomba yüklü dört araç patlatılmıştı. Patlamalarda en az 36 kişi öldü, 98 kişi de yaralanmıştı.

KAOS ŞİDDETLENDİ

Irak’ta uzun süredir devam eden kaos, IŞİD örgütünün 10 Haziran’da ülkenin ikinci büyük kenti Musul’u ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlenmişti.
IŞİD’in bölgeye düzenlediği saldırının ardından Irak ordusu askerleri bölgeden çekilmişti. ABD güçleri Ağustos ayında IŞİD'in Irak'taki mevzilerini hava saldırılarıyla vurmaya başlamıştı.