BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,63
ALTIN 2.413,82
HABER /  GÜNCEL

Bağdat Caddesi dehşeti yaşadı

Kadıköy Bağdat Caddesi’ndeki bir kafede bulunan mutfak tüpünün patlamasının ardından ortalık mahşer yerine döndü.

Abone ol

Patlama sonrası çıkan yangında bir kişi yanarak hayatını kaybederken, 4 kişi de hafif şekilde yaralandı.

Özellikle haftasonu binlerce İstanbullunun uğrak yeri olan Bağdat Caddesi dün korkunç bir patlamaya sahne oldu. Caddenin Suadiye semtinde bulunan 412 numaralı bina üzerindeki Mado kafenin mutfak bölümünde dün akşam 17.30 sıralarında bir patlama meydana geldi. Mutfaktaki tüpün büyük bir gürültüyle patlamasının ardından kafede yangın çıktı.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Alevler kısa sürede yayılarak kafenin önünde bulunan masa, sandalye ve güneşlikleri tutuşturdu. Patlama sonrası şok geçiren kafe çalışanları yangına ilk müdahaleyi yaptı. Olay sırada yoldan geçen vatandaşlar büyük panik yaşarken, çevrede oturan mahalle sakinleri de korkuya kapılarak evlerinden dışarı çıktılar.

İhbar üzerine Kadıköy İtfaiyesi’ne bağlı ekipler olay yerine sevk edilirken, Üsküdar ve Ümraniye itfaiye ekipleri de yangına müdahale için takviye edildi. Olay sırasında Bağdat Caddesi güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekipleri yangını diğer binalara sıçramadan söndürerek soğutma çalışmalarına başladı.

MUTFAK TÜPÜ

İtfaiye ve polis tarafından yapılan ilk incelemeye göre patlamanın mutfak tüpünden kaynaklandığı belirtildi. Patlama sırasında kafede personel ile az sayıda müşteri olduğu öğrenilirken, binada büyük çaplı maddi hasar oluştu. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEDİ

Söndürme çalışmaları sırasında kafeye giren itfaiye erleri, yanmış bir erkek cesediyle karşılaştı. Patlamada hafif şekilde yaralanan kasiyer Yılmaz Erkan (23) ile 60 yaşlarındaki kafe müşterisi Saadet Talay ise ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Gülay ve Sunay Akay ise Baltalimanı Kemik Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ve ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Bu arada tamamen yandığı için kimliği belirlenemeyen ceset Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.