BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.412,97
HABER /  GÜNCEL

Bağcılarda nefes kesen operasyon

Bombalı saldırıda 6 kişiyi yaralayan 2 PKK'lı film gibi bir operasyonla yakalandı...

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri Bağcılar'da 27 Ağustos 2006 günü yaşanan ve 6 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı aydınlatmak için geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. MİT Bölge Başkanlığı ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte müştereken başlatılan operasyonel çalışmalar sonucunda bölücü terör örgütü PKK'nın kamplarında bomba ve sabotaj eğitimi alan örgüt mensuplarının sansasyonel eylemler gerçekleştireceklerini belirledi. Örgüt üyeleri Ramazan Çebel ve Mehmet Zahit Şahin'in kimliğini belirleyen polis, Esenyurt'ta şahısları kaçtıkları kamyonetle birlikte takibe aldı.

POLİSE EL BOMBASI ATTI

Polisten kaçmaya çalışan 2 terörist seyir halindeyken polis aracına doğru el bombası fırlattı. Atılan el bombası teröristlerin kullandığı kamyonetin hemen arkasına düşerek patladı. Patlama sonucu teröristlerin kendi aracı hasar görerek kaza yaptı. Polisten kurtulmak için teröristlerin attığı 2. el bombası ise patlamayınca şahıslar kıskıvrak yakalandı. Teröristlerin ifadeleri doğrultusunda örgüt mensuplarına silah ve lojistik malzeme sağlayarak yardım ve yataklık eden 5 kişide yakalandı.

Yakalanan teröristlerin 5 Nisan 2006 günü 2 vatandaşın yaralandığı Esenyurt AKP binasına yönelik bombalı saldırıyı ve Bağcılar'da kaymakamlık binası önündeki 6 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı gerçekleştirdikleri anlaşıldı. Yakalanan şahısların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 1 adet taarruz tipi el bombası, 2 adet kalaşnikof marka otomatik tüfek, 5 adet bu tüfeklere ait şarjör, 108 adet kalaşnikof marka tüfeklere ait yabancı menşeili fişek, 14 adet tabanca, 635 adet metal bilye, cep telefonu ve sim kartlar ile bol miktarda örgütsel döküman ele geçirildi.

Yakalanan 7 kişinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.