BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Babasını öldüren Orhan Şimşek için karar

Bipolar rahatsızlığı nedeniyle babasını öldüren oyuncu Orhan Şimşek için Adli Tıp Kurumu'ndan,'cezai ehliyeti yoktur' şeklinde rapor çıktığı öğrenildi.

Abone ol

Yaşadığı bipolar rahatsızlık nedeniyle babasını bıçaklayarak öldüren oyuncu Orhan Şimşek hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan flaş bir açıklama geldi.

Adli Tıp'ın Orhan Şimşek'in hastalığı nedeniyle 'cezai ehliyeti yoktur' şeklinde rapor çıktığı öğrenildi. Orhan Şimşek'in avukatı, rapor doğrultusunda tutuklamaya itiraz etti.

Avukat, Orhan Şimşek'in 'bipolar bozukluğu' hastalığının olduğunu ve Adli Tıp Kurumu raporunun da bu yönde olduğu gerekçesiyle, müvekkilinin tahliye edilmesini talep etti. Dava dosyasının adıyaman Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüleceği öğrenildi.

160120151227114269792.jpg
Ünlü oyuncu Orhan Şimşek, cinayetin ardından Adıyaman E Tipi Kapalı cezaevi'ne gönderilmiş, fakat hastalığı nedeniyle Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmişti. Oyuncu burada 4 kez intihar girişiminde bulunmuştu.

4 KEZ İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞTU

Şimşek hastanede tek kişilik odada kalarak tedavi altına alındı. Ancak aradan yaklaşık 2 ay geçerken Şimşek'in tam 4 kez intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi. Oda da bulduğu ip ve çarşafla 4 kez kendini asarak intihar girişiminde bulunan Şimşek'i her defasında görevlilerin son anda önlediği ortaya çıktı.

orhan-simsek-bipolar.jpg 

TEDBİR ALINDI

Jandarma ve hastane yönetimi Şimşek'in hayatına son vermemesi için tedbirleri en üst seviyeye çıkardı.

ORHAN ŞİMŞEK KAYBOLMUŞTU

STV ekranında yayınlanan "Küçük Gelin" dizisinin başrol oyuncusu Orhan Şimşek, geçen Ocak ayında kaybolmuş ve iki gün sonra evine dönmüştü.

PSİKOLOJİK RAHATSIZLIK

Oğlunun “Bipolar Bozukluk” adı verilen psikolojik rahatsızlığı olduğunu belirten anne Müyesser Şimşek, o dönem yaptığı açıklamada “Kendisinin bipolar bozukluk rahatsızlığı var. Üç aydır ilaçlarını kullanmıyordu. Hastalığı nüksetti. Atakları vardı. Evde çıktı ve gitti. Şu an nerede biz de bilmiyoruz. Emniyet araştırıyor. Çok üzgünüz, bir an önce bulunur inşallah” diye konuşmuştu.


orhan-şimşek.jpg

ORHAN ŞİMŞEK KİMDİR?

Ünlü oyuncu 1985 yılında doğdu. 2000-2002 arasında Kadıköy Halk Eğitim Deneme sahnesinde oyunculuğa adım attı. 2004-2005 Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk eğitimi aldı ve Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümünü bitirdi.

Orhan Şimşek hangi dizilerde rol aldı?

- 2007 - Genco (Ahmet)
- 2008 - Karamel (Ömer)
- 2009 - Nefes (Uygar)
- 2012 - Sultan (Yılmaz)
- 2013 - Küçük Gelin