BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.398,27
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım'dan müthiş açıklamalar

Aziz Yıldırım Uğun Dündar'ın sorularını cevaplandırdı. Çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.. Aykut'la ilgili sözler ise kafa karıştırdı.

Abone ol

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım çok çarpıcı açıklamalara imza attı. Kulübe kazandırdığı tesislerle adını altın harflerle Fenerbahçe tarihine yazdıran Yıldırım, Kocaman'ın geleceği ve transfer haberleriyle llgili açıklamaları yine çok konuşulacak...

SEÇİME KADAR DOKUNMAM

9 puanlık fark sonrası eleştiri oklarının çevrildiği Aykut Kocaman hakkında Yıldırım'ın düşünceleri neler? Dündar'a anlattıkları hayli ilginç:

"Aykut Kocaman’ı kazanalım mı, kaybedelim mi bunun kararını vermeliyiz. “Kazanalım” diyorsanız sonuna kadar destek olmalıyız. Bu güveni sağlamazsak Aykut Hoca’yı da kağıt gibi atacağız. Antrenörlük ve yöneticilik, liderlik isteyen şeylerdir. Biz Aykut Kocaman’da bu liderlik özelliği olduğuna inanıyoruz. Fenerbahçe kolay bir yer değil. Ben rahatım. Aykut konusunda kararım belli. 1.5 sene sonra seçim var. O seçime kadar Aykut’a dokunmam. Aykut bu kamuoyu baskısına karşın devam edebilir mi? Bu kamuoyu baskısını kaldırmak gerek ki Aykut Kocaman da rahat çalışsın. Yapabileceklerini ortaya koysun. Yapamazsa zaten kendisi, “Ben bırakırım” diyor. O yapıda biri. Bu baskıyla işi zor. Üzerinde çok baskı var."

TRANSFER OLACAK MI?

Fenerbahçe camiasında herkes transfer olup olmayacağını ya da nerelere takviye yapılacağını merak ediyor. Dündar'ın 'transfer olacak mı?' sorusuna Yıldırım, şu cevabı verdi: 

"Aykut Kocaman ile 1.5 ay önce konuştum. “Yabancılarda bir çıkış noktası bulursak ve Santos’u kazanamazsak bir sol bek ve belki de bir orta saha alırız” diyordu. Mutlaka alalım isteği yoktu. “Kafamda böyle bir format var” dedi. Yetkisi, sportif direktörlük. Biz transferlerin hiç birine karışmıyoruz. İsimlerini o verdi. Para pazarlığını biz yapıyoruz. “Ben Niang’ı istiyorum” dedi. O transfer de çok zor. Öyle bir oyuncu istedi. Sonunda aldık. Aykut Kocaman’ın kafasında belki bir isim var ve gelip söyleyecek. Ama benim haberim yok. Bunu açıkça söyleyeyim."

TAKVİYE GEREKSİZ

Transferlerle ilgili kişisel kanaatini de açıklayan Yıldırım'a göre takviye yetersiz. Nedenini de şöyle anlatıyor:

"Bana göre gerekmez. Başarı için takım iyi çalışacak. Çocuklara da söyledim, mesaj verdim. Bizim takım iyi çalışacak, iyi koşacak, iyi mücadele edecek. Diğerleri zaten bizde var. Çalışıyorlar ama bunu sahaya da yansıtmak gerek. Bizim takımın çok iyi mücadele ettiği maçlar da oldu. Beşiktaş maçı 5-0 biterdi. Herkes kadar bizim şansımız var. Fenerbahçe ismi korkutur. Fenerbahçe bu bir aylık çalışma dönemini iyi geçirirse lige hazır girerse, deplasman fobisini de atarız üzerimizden. Hava yakalarız."

NEŞTERİ BERABER VURMALIYIZ

Gazeteci Uğur Dündar'a konuşan Yıldırım'ın takımın kötü performasıyla ilgili soruya verdiği yanıt, takıma operasyon yapılacağının sinyali gibiydi:

"Daha çok mücadele eden, son dakikaya kadar mücadeyi bırakmayan bir takım istiyorum. Kondisyoneri istiyorsa Aykut Kocaman getirir. Ben Aykut ile konuşmadım daha. Ayın 30’unda (bugün) konuşup değerlendireceğiz. Neyin eksik olduğunu Aykut Hoca’dan duymamız gerekir. Sizin gibi bizim de fikrimiz var. Neyin ne olduğunu görüyoruz. Gerekirse beraber neşteri vurmalıyız."

BİRLİKTE UMREYE GİDİYORLAR

Aziz Yıldırım 17 yaşındaki Fenerbahçeli futolcuların Florya'da dayak yemesini de gündeme getirirken kavga edenlerin umreye gitmesine dikkat çekti:

"Şiddeti önleme yasası çıkartılırken, biz de buna destek olmaya çalışırken birden bire heyecana kapılıp bir şeyler söyleyip sonra ondan üzüntü duymak istemiyorum. Çok ağır şeyler söyleyeceğim. Galatasaray yönetimi gidip orada tedbir alamaz. Başkan ve yönetim sorumlu ama oradaki insanlar organizasyonu görüp tedbir almalıydı. Birlikte Umre’ye gidiyorlar. Bu olayları körükleyen taraftarlar birbirleri ile arkadaş. Küfür ettiren mihraklara sonradan bakıyorsunuz iç içeler. Beraber yemek yiyiyorlar, beraber Umre’lere gidiyorlar. Burada bir çelişki var. Şiddetten beslenenler var."

HAKEM HATALARI GÜNDEME GELMELİ

Hakem hataları Yıldırım'ın gündeminden düşmüyor. Yıldırım'ın konuyla ilgili açıklamaları ikinci yarıda tansiyonu yüksek maçların beklediğini gösteriyor:

"Trabzon’a değil bize de yapılan hakem hataları gündeme gelmeli. Hakemler hata yapıyorlar. Bu hataları yaparken, bir kulübe aynı hatalar lehte devam ederken, öteki kulübe aleyhte devam ediyorsa bunda bir sıkıntı var demektir. Biz bunu söylüyoruz. Sporda şiddet diyorsunuz. Kanun çıkıyor. Tribünleri dizginlemeye çalışıyorsunuz. Hakem hataları bu şekilde devam ederse, bu olaylar devam etmeyecek denilebilir mi?"

GÖNLÜMÜZ ALEX'İN KALMASINDAN YANA

Alex önümüzdeki sezon Fenerbahçe'de olacak mı? Alex'in durumu ile ilgili konuşan Yıldırım topu Aykut Kocaman'a attı:

"Alex karakterli bir çocuk. Futbolu da hem bilen hem de yaşayan bir usta. Şimdi oynamak istiyor. Futbolu bırakmak istemiyor. Aykut Kocaman da gelecek, oturacağız ve konuşacağız. O konuşmanın ardından da kendisiyle konuşmalarımızı yapacağız. Gönlümüz, Alex’in kalmasından yana. Buna karar verecek olan Aykut Kocaman’dır. "