BIST 10.887
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.514,92
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım'dan bir eleştiri de Gül'e

Tarihi şike davasında savunmasına başlayan Aziz Yıldırım'ın hedefinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, Cumhurbaşkanı Gül'ü çifte standart yapmakla suçladı. Yıldırım,, futbolla birlikte zaman zaman siyasi içerikli mesajlar vermesiyle dikkat çekiyor.

Çağlayan Adliyesi'nde görülen duruşmada savunmasına başlayan Yıldırım, eleştiri oklarını sporda şiddet yasasında ceza indirimi öngören yasayı veto eden Gül'e yöneltti.

Yıldırım, "6222 sayılı yasa değişikliği sırasında 'kişiye özel' deyip veto eden sayın cumhurbaşkanı, MİT yasasını hemen onadı" diyerek tepkisini dile getirdi. İşte Yıldırım'ın savunmasından konuyla ilgili bölümü:

"Öte yandan sürecin başından itibaren 6222 sayılı Kanunun uluslararası ceza normlarına uygun olmadığı ve değiştirilmesi gerektiği tartışmaları başladı. Meclis, yasa değişikliğini gündemine aldı.

24 Kasım 2011 tarihinde, 6222 sayılı yasada öngörülen değişiklikler, TBMM genel kurulunda oylanarak kabul edildi.

Yapılan değişiklik ile yasadaki hapis cezaları "5 yıldan 12 yıl yerine, 1 yıldan 3 yıla kadar" şeklinde değiştirildi.

Yasada yapılacak değişiklik basının özellikle belirli bir bölümü tarafından, sistematik bir biçimde "Aziz Yıldırım’ı kurtarma yasası" olarak lanse edildi. Bu öylesine etkili oldu ki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2 Aralık 2011 tarihinde yasa değişikliğini veto ettiği gerekçesinde;
 "6222 sayılı Kanun’da değişiklik öngören bu Kanun’un gerekçesinde, yapılan değişikliklerin diğer kanunlarda öngörülen suçlara verilen cezalar dikkate alınmak suretiyle adil ve hakkaniyete uygun cezalar belirlenmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtilmekte ise de kamuoyunda, genel ve gereklilikten doğan bir düzenleme olmaktan ziyade, halen yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında bulunan kişilere yönelik özel bir düzenleme olduğu intibasını uyandırdığı, bu durumun da değişikliğin esas amacı dışında özel bir saikle hazırlandığı eleştirilerine sebebiyet verdiği görülmektedir" ifadelerini kullandı.

Yasa, Cumhurbaşkanı’nın vetosunun ardından yeniden Meclis gündemine geldi ve aynen kabul edildi. 14 Aralık 2011 tarihinde, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Yasanın değişmesi ile birlikte tahliye edilenler oldu. Ama Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı ve yöneticilerinden bir tek kişi dahi tahliye edilmedi.
Oluşturulan yanlış kamuoyu algısı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ile yöneticileri üzerinde oynanan oyun böylelikle bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu.
Sayın Cumhurbaşkanı, 6222 sayılı Yasanın kişilere yönelik özel bir düzenleme olduğunu söyleyip, bu yasayı veto etti. Ancak Cumhurbaşkanlığı ve MİT yasasını özel bir düzenleme olmadığını düşünerek hemen imzaladı.