BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.402,38
HABER /  POLİTİKA

Kavga bitti sıra gezmeye geldi

TBMM Adalet Komisyonu üyeleri yurtdışı gezisiyle stres atacaklar...

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL)- MİT Yasası'ndaki değişiklik anında hararetli tartışmalar sahne olan Meclis Adalet Komisyonu üyeleri sulh imzalıyor.

TBMM Adalet Komisyonu üyeleri Adalet Bakanlığı'nın organizasyonuyla çeşitli yasalarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya ve İtalya'ya gidiyor. Milletvekillerinin uçak biletleri Adalet Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Adalet Bakanlığı, TBMM Adalet Komisyonu gündeminde bulunan terörün finansmanı, arabuluculuk devlet sırrı gibi tasarılarla ilgili komisyon üyelerinin bilgilenmesini sağlama gerekçesiyle komisyon üyelerini yurt dışına götürüyor. Komisyonun 26 üyesi, ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya ve İtalya'ya giderek incelemelerde bulunacak. Komisyon üyeleri geziler için beşer ve yedişer kişilik gruplara ayrıldı. ABD'ye gidecek heyet 26 Şubat'ta yola çıkacak ve 5 Mart tarihinde dönecek.

KARAR ÇİÇEK'E KALDI

Gezilerin organizasyonunu yapan Adalet Bakanlığı, milletvekillerinin uçak bileti ücretlerini karşılayacak. Ancak, milletvekillerinin gidecekleri ülkelerdeki otel ve diğer masrafları için TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten onay çıkmadı. Milletvekilleri de ücretlerini ceplerinden karşılamakla karşı karşıya kaldı. Bunun üzerine bazı milletvekilleri geziye gitmekten vazgeçeceğini söyleyince, masrafları Meclis'in ödemesi konusunda TBMM Başkanı Çiçek ile yeniden temasa geçildi. Adalet Komisyonu üyelerinin gezisi şimdilik Çiçek'ten çıkacak kararı bekliyor.