BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Aziz Kocaoğlu'ndan bomba 'İzmir' itirafları 'İzmir çantada keklik değil'

3 ay önce 'yeniden aday değilim' diyen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP için İzmir çantada keklik olmadığını söyleyip, gösterilecek adayın profilini çizdi....

Abone ol

İZMİR'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Aday olmadığımı ve olmayacağımı seçime 6 ay kala açıkladım. Bu saatten sonra kararım, fikrim değişmez. Yeniden aday olmam" dedi ve CHP'ye İzmir konusunda çok çarpıcı uyarılarda bulundu. "İzmir CHP için çantada keklik değil" diyen Aziz Kocaoğlu, İzmir'e nasıl bir aday gösterilmesi gerektiğinin profilini çizdi. İşte Aziz Kocaoğlu'nun Sözcü'ye yaptığı açıklamalardan bazı satır başları:

CHP'NİN İZMİR ADAYI KİM OLMALI?... CHP'nin de İzmir Büyükşehir Belediyesi için en az bu çıtada, bu kıratta bir aday göstermesi lazım. O zaman kimi aday göstereceksin? Partili birisini. Ortaya, milletvekilliği yapmış, kendini kanıtlamış, il başkanlığı görevinde bulunmuş, Parti Meclisi'nde, MYK'da çalışmış, kendini kabul ettirmiş bir profili koymanız lazım.

HİÇBİR ŞEY ÇANTADA KEKLİK DEĞİL... 15 bin nüfuslu ilçe belediye başkanı, Nihat Zeybekçi'nin karşısına çıkarılamaz. Çıkarılırsa hata olur. Bazıları İzmir'de seçimi kazanmayı “Çantada keklik” gibi görüyor. Hiçbir şey çantada keklik değil. Siyasette böyle bir kural var: Adayın ağzından çıkacak bir laf, seçimi kazandırır da kaybettirir de… Söylemlere çok dikkat edilmeli.

BİR ARKADAŞ VAR AMA KELLESİNİ ERKEN KOPARIRLAR'... Bizde “efsane yaratmış” bir belediye başkanı yok. Elimizdeki belediye başkanları içinde bu işi sürükleyecek bir arkadaş var. Onun da olmasını ben istemem. Genç, ilk dönemi, henüz tam pişmemiş. Onun da kellesini erken koparırlar.

ANORMAL BİR ADAY ÇIKARILMAZSA... İzmir, anormal bir aday çıkarılmazsa kaybedilmez. Ama zor bir seçim olacak. 2019 yerel seçiminde canla başla çalışmak benim boynumun borcu. İğnenin deliğinden gireceğim, seçimi kazanmak için çalışacağım. Şimdi de her cumartesi açılış yapıyorum, temel atıyorum. Çalışacağız, başka çaremiz yok.