BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Az yakmanın püf noktası!

Az yakmanın püf noktası!

Türkiye'de motorinle benzin arasındaki fiyat farkı neredeyse kalmadı. uzmanların daha az 'yakmak' için önerileri var. işte ingiliz yakıt rekortmeni taylor çifti ve peugeot uzmanlarının ekonomik sürüş için önerileri...

Az yakmanın püf noktası!

Türkiye'de motorinle benzin arasındaki fiyat farkı neredeyse kalmadı. Uzmanların daha az 'yakmak' için önerileri var. İşte İngiliz yakıt rekortmeni Taylor çifti ve Peugeot uzmanlarının ekonomik sürüş için önerileri...

Az yakmanın püf noktası!

Agresif kullanmayın

Agresif sürüşte, ölçülü sürüşle karşılaştırıldığında üç kata kadar daha fazla yakıt kullanılıyor. Özellikle şehir trafiğinde çok sert gaz ya da frenden sakının.

Az yakmanın püf noktası!

Yüksek viteslerde kullanın

Vites ne kadar yüksek olursa motor hızı da o kadar düşük olur. Bu, yakıt verimliliğini artırabilir. Otomatik vitesli araçlar, araba yeterli hızlanmayı gerçekleştirdiği zaman sürücü gaz pedalını hafifçe bırakırsa vitesler arasında daha çabuk geçiş yapar. Araçlarda vites değişimi 2000-2500 civarında olmalı.

Az yakmanın püf noktası!

Aşırı hız yapmayın

Araç ne kadar hızlı giderse o kadar fazla rüzgar direnciyle karşılaşır. Hız limitinden yalnızca 8 km/saat daha hızlı gitmek, yakıt tüketimini yüzde 23 artırır. Bazı araçlarda 130 km/s hızdaki yakıt tüketimi 80 km/s'ye göre neredeyse iki kat fazladır.