BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ayranın altında bir şeyler var!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'den Başbakan Erdoğan'ın oğluna ilişkin ilginç iddia.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın, “milli içkimiz ayran” sözüne ilişkin, “Başbakan’ın oğlu da holdingleşiyormuş, ayran işine mi girecek diye çok merak ettim. Ayranın altında bir şeyler var” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce , Parlamento Muhabirleri Derneği’ni kuruluşunun 49. yılı nedeniyle ziyaret etti. “Herhalde bir de kokteyliniz var. Bir kısım medya nabza göre şerbet veriyor. Herhalde siz ayran vermeyeceksiniz diye düşünüyorum bu kokteylde” diyen İnce, şöyle devam etti:

“Benim korkum şu; kuş gribi çıkardılar, kuş gribinden sonra Unakıtan’ın çocukları likit yumurta çıkardı. Başbakan’ın oğlu da holdingleşiyormuş, ayran işine mi girecek diye çok merak ettim. Ayran ın altında bir şeyler var.

Kuş gribinden sonra likit yumurta çıkmıştı, acaba ayrandan sonra Başbakan’ın oğlu mu çıkacak doğrusu çok merak ediyorum.”

Bir basın mensubunun, “Çözüm Komisyonuna ilişkin Meclis Başkanı’nın üye vermeyen partilere tekrar bir yazı gönderileceği ifade edilmişti, size söz konusu yazı geldi mi?” sorusuna İnce,“Hayır” yanıtını verdi.

“BAŞBAKAN KİMİN GÜDÜMÜNE GİRDİ ONA BAKSIN”

“Ulaştırma Bakanı’nın dün bir açıklaması oldu, pazarlık yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna İnce, “Bunların neyine inanacağız. Neyine inanacağız biz Başbakan’ın. Şimdi de diyor ki ‘İşçi Partisinin güdümüne girdi CHP’. Biz doğru bildiğimizi yapıyoruz. Kimsenin güdümüne falan girmedik. Biz PKK’nın taşeronu da değiliz. PKK ’nın eylemcisi de değiliz. PKK’nın taleplerini yerine getiren bir siyasi parti de değiliz. Biz doğru bildiklerimizi yapıyoruz. Başbakan kimin güdümüne girdi ona baksın kendisi o zaman. Biz Başbakan gibi gömlek değiştirmeye alışkın tiplerden değiliz. Bizim duruşumuz net” yanıtını verdi.

“Meclis Başkanı, Kamer Genç ’in sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı’na bir yazı yazdı, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna İnce, “Geçmişte Bülent Arınç , Güldal Mumcu ’nun odasını bastı. O zaman bu Meclis Başkanı sesini çıkarmadı. Aylin Nazlıaka ’ya hakaret etti, o zaman da sesini çıkarmadı. Bu olayda Meclis Başkanı inandırıcı değil. Cemil Çiçek ’in tavrını ‘ah ben bir şey buldum, buradan CHP’yi yıpratabilir miyim’ tavrı bu. Aynı şeyi niye Bülent Arınç’a göstermedi. Onun için çok ciddiye almıyorum Cemil Çiçek’in açıklamalarını” dedi.

“ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ MÜ OLACAK”

“Yarın akşam Meclis Başkanı, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle bir araya gelecek. Kulislerde konuşulan artık sürenin tamamlandığı yönünde, sürenin bittiği ilan edilirse CHP’nin tavrı ne olacak?” sorusuna İnce, “Sürecin bittiğini, tamamlandığını Başbakan mı belirleyecek, Cemil Çiçek mi belirleyecek, önce görelim bakalım, Cemil Çiçek bu iradeyi gösterebilecek mi? Başbakan’a karşı dik durabilecek mi, yoksa onun özel kalem müdürü mü olacak” dedi. Kadir Topbaş ’ın istifa etmesi gerektiğini savunan İnce, “Muhallebicisine geri dönmesi lazım. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin internet sitesine bakın, orada Kadir Topbaş’ın açıklamaları var, Topçu Kışlası AVM olmayacak diyor. O zaman açığa düşmüş oldu, istifa etmesi lazım” diye konuştu.