BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  GÜNCEL

AYM Başkanı'ndan o fotoğrafa açıklama

Beştepe'deki resepsiyonda objektiflere takılan bir fotoğraf üzerinden eleştirilen Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ilk kez konuştu. Arslan, fotoğrafın gerçeği yansıtmadığını, manipülasyon yapıldığını söyledi.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak katıldığı resepsiyonda çekilen fotoğraf üzerinden getirilen eleştirilere cevap verdi. Arslan, Cumhurbaşkanı'na saygı ile yargı bağımsızlığı arasında bağ olmadığını söyledi.

Habertürk TV'den Çimen Çetin'in haberine göre; Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Cumhurbaşkanı'nın önünde eğildi" eleştirilerine adli yıl açılış resepsiyonunda yanıt verdi.

Zühtü Arslan "Çok saçma ve anlamsız bir konu. O fotoğraf gerçeği yansıtmıyor. Kadraj oyunu ile manipülasyon yapılmış. Gerçek görüntüleri 31 Ağustos'ta Anayasa Mahkemesi sitesine koyduk. Bu fotoğraf şahsıma hakaret Sayın Cumhurbaşkanına da haksızlık. Ben Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmedim. Cumhurbaşkanına saygı ile yargı bağımsızlığı arasında bir bağ yoktur." dedi.

AYM Başkanı Zühtü Arslan'dan olay fotoğrafına açıklama