BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,03
ALTIN 2.440,60

Ay'ın inanılmaz sırları!

Ay'ın inanılmaz sırları!

Dünya'daki hayat için olan vazgeçilmez unsurlardan biri geceleri aydınlatan ay. okyanuslardan, günlerin uzunluğuna kadar, gezegenimizin uydusu olan ay, yaşamımızı devam ettirebilmemiz için çok önemli bir rol oynuyor.bilim dünyası, dünya'da ile neredeyse aynı yaşta olan ay'ın keşfini sürmeye devam...

Ay'ın inanılmaz sırları!

Dünya'daki hayat için olan vazgeçilmez unsurlardan biri geceleri aydınlatan Ay. Okyanuslardan, günlerin uzunluğuna kadar, gezegenimizin uydusu olan Ay, yaşamımızı devam ettirebilmemiz için çok önemli bir rol oynuyor.

Bilim dünyası, Dünya'da ile neredeyse aynı yaşta olan Ay'ın keşfini sürmeye devam ederken, birçok insan bu sessiz gezegen hakkında birçok şeyi yanlış biliyor. İşte Ay ile ilgili yanlış bildiklerimiz...

Ay'ın inanılmaz sırları!

Dev Çarpışma

Bilim insanları, Ay’ın Dev Çarpışma olarak adlandırdıkları bir çarpışmanın etkisiyle oluştuğunu düşünüyor. Bunu şöyle açıklayabiliriz: Güneş ve Güneş Sistemi’ndeki gezegenlerin oluştuğu 4.6 milyar yıl önce oluştu. Bundan kısa bir süre sonra Mars gezegeni büyüklüğünde bir nesne, Dünya’ya çarptı.

Ay'ın inanılmaz sırları!

Çarpmanın etkisiyle buharlaşmış kayalardan meydana gelen bulutlar Dünya’nın etrafını sardı. Bulutlar zamanla soğudu ve sıkışarak bir kuşak oluşturdu. Bu parçalar zamanla bir araya gelerek, Ay’ın ortaya çıkmasını sağladı.

Ay'ın inanılmaz sırları!

Dünya Ay’ın yükselmesini sağlıyor

Ay, günün farklı saatlerinde de olsa her gün, doğudan doğuyor ve batıdan batıyor. Ay’ın bu hareketi, tıpkı Güneş ve diğer gezegenlerde olduğu gibi tek bir sebebe dayanır: