BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.393,32
HABER /  GÜNCEL

Ayakları elleri oldu

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Göztepe köyünde 24 yaşındaki Atış, doğduğundan beri ellerini ayakları yerine kullanıyor.

Abone ol

Akraba evliliğinden dolayı engelli doğan Maşallah Atış, Türkiye'de engelli olmanın verdiği doğal zorlukların dışında bir de zorlu kış şartlarıyla mücadele etmek zorunda kaldığını söyledi.

Kendisini kimsenin anlamadığını ve insanların kendisine acıyan gözlerle bakmasını istemediğini anlatan Maşallah Atış'ın en büyük isteği hastalığının tedavisinin mümkün olup olmadığını bilmek.

Bugüne kadar hastaneye yolu düşmemiş olan 24 yaşındaki engelli Maşallah Atış, 24 yıldır elleri üstünde verdiği yaşam hikâyesini şu sözlerle anlattı: "Özürlü doğdum ayaklarımı kullanamıyorum, ellerimi kendime destek yaparak yürüyorum. 13 kardeşiz, maddi durumumuz çok kötü. Herhangi bir tedavi için bir yerlere müracaata bulunmadım. En çok da kış aylarında zorluk çekiyorum çünkü kışın karda yağmurda çamurda ayaklarımı kullanamadığım için ellerimi kullanıyorum. Giydiğim eldivenlere rağmen ellerim üşüyor bazen o kadar çok üşüyor ki birkaç saat ellerimi hissedemiyorum. Tek isteğim bir akülü araba. Bu hayattan başka da bir beklentim yok. Artık yerde sürünmekten bıktım, annem ve babam da rahatsız. Onlar da bana bakamıyor tedavi olabilmem için herhangi bir gelirim yok."