BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL

Avrupa'dan İstanbul'a büyük onur

İstanbul, Kültür Başkenti'nin ardından şimdide sporun başkenti oldu!

Abone ol

2012 Avrupa Spor Başkenti seçilen İstanbul, Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen törenle bayrağı 2011 başkenti Valencia'dan devraldı. Törende konuşan Topbaş, İstanbul'un Avrupa'nın 2012 yılında Spor Başkenti olacağını bunun için ciddi projelerle hazırlık yapıldığını ifade ederek asıl hedeflerinin 2020 olimpiyatları olduğunu söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bayrak devir teslim törenindeki konuşmasında, Türkiye'nin AB'ye üyeliğine karşı çıkanları İstanbul'a davet etti. Bağış, doğuyla batının birleştiği, medeniyetlerin kesişme noktası ve inançların birlikte yaşadığı en önemli merkezlerden biri olan İstanbul'un Avrupa'ya da ilham kaynağı olduğunu söyledi.

İlk kez İstanbul ile AB dışında bir kentin Avrupa Spor Başkenti seçildiğine dikkati çeken Bağış, ''Bugün Tahrir Meydanı'nda demokrasi çığlıkları atan insanların sembolize ettikleri halk devriminin varış noktası İstanbul'dur. Çünkü İstanbul doğunun en batılı ve batının en doğulu şehri olarak tarih boyunca yaptığı gibi bir birleşme noktası olarak ilham kaynağı olmaya devam edecektir'' diye konuştu.

"İSTANBUL 2012 İÇİN HAZIR"

Bağış, İstanbul'un Avrupa spor başkentleri tarihinde en başarılılar arasına gireceğinden şüphe duymadığını belirterek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve arkadaşlarının 2012 için muazzam projeler hazırladığını anlattı.

Bağış, bayrak devir teslim törenine katılan eski milli futbolcu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay ve Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ'a teşekkür etti.

"HEDEF 2020 OLİMPİYATLARI"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ise İstanbul'u 7'den 77'ye herkesin spor yapabileceği bir kent haline getirmek için büyük yatırımlar yaptıklarını anlattı.

Topbaş, ''2010 Avrupa Kültür Başkenti payesini aldık, başarıyla devam ettirdik. Şimdi 2012 Avrupa Spor Başkenti oluyoruz ve arkasından 2020 olimpiyatlarını İstanbul'da görmek istiyoruz. 2012'nin olimpiyatlar için bize yol haritası olacağına inanıyorum'' dedi.

Avrupa Spor Başkentleri Federasyonu (ACES) Başkanı Gian Francesco Lupattelli tarafından 2012 bayrağının İstanbul'a geçtiğinin açıklanmasını salondaki yüzlerce davetli ayakta alkışlarken Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş bayrağı Valencialı yetkililerden devraldı.